Scoarța respiră fără 10 tone de gunoaie! – Primarul Stamatoiu le-a declarat război celor care nu respectă curățenia pe domeniul public

500

Edilul de Scoarța, Ion Stamatoiu, a declanșat o amplă acțiune de voluntariat, duminică, în localitate. Angajații primăriei și consilierii locali au fost primii ieșiți în teren, alături de puținii beneficiari ai Legii 416 și de câțiva cetățeni cu spirit civic, toți încercând să le ofere locuitorilor, prin gestul lor, un exemplu personal și civic, dar și o lecție pentru păstrarea curățeniei în comună. Supărat că cei care au percutat la curățenie au fost totuși în număr mic, primarul Stamatoiu a anunțat că va coborî milităria din pod, urmând să aplice amenzi usturătoare pentru cei care murdăresc domeniul public.

Cel puțin 10 tone de gunoi au fost adunate, în doar câteva ore, ieri, de pe marginea drumurilor din DSC_0042Scoarța, din șanțuri, din mărăcinișul căii ferate și din văile căscate lângă drumurile mai puțin circulate din localitate, unele devenite adevărate gropi improvizate de depozitare a gunoiului menajer. Înarmați cu mănuși, saci și chiar furci, câteva zeci de persoane au luat la picior satele comunei, intervenind pentru DSC_0049îndepărtarea gunoaielor abandonate pe domeniul public de cetățenii certați cu curățenia. Acțiunea de ecologizare a fost deschisă chiar de primarul comunei, Ion Stamatoiu, care a adunat, la rândul său, deșeurile de pe marginea drumului care trece prin fața instituției publice.

Primarul face treabă, cetățenii mai puțin
“Am profitat de această zi liberă pentru a chema la acțiunea menită să schimbe fața localității angajații DSC_0059primăriei, consilierii locali, beneficiarii Legii 416, dar și simpli cetățeni cu spirit civic și dornici să își pună amprenta pe imaginea acestei localități. Au adunat gunoaiele de pe domeniul public chiar și salariații primăriei care nu domiciliază în Scoarța, dar și persoane care au înțeles că desființarea gropilor DSC_0069de gunoi improvizate nu este doar «treaba primarului» așa cum cred, de altfel, mulți localnici. Sunt mulțumit de treaba făcută, dar sunt dezamăgit că anumiți cetățeni au preferat să stea în barurile din Scoarța în loc să ni se alăture. Oricum le-am transmis tuturor că cei care vor mai arunca gunoaie la voia DSC_0075întâmplării vor fi sancționați. Am văzut că mulți cetățeni nu înțeleg că drumurile comunei nu sunt coșurile lor de gunoi, dar poate vor pricepe asta când vor plăti din buzunar amenzile care le vor fi aplicate”, a declarat primarul Ion Stamatoiu.
DSC_0089Edilul nu a fost singurul dezamăgit de lipsa de reacție a multor cetățeni, cu atât mai mult cu cât consilierii au anunțat și în biserici acțiunile care se vor face de Luna Curățeniei. Cu toate acestea, DSC_0118activități ca și cele începute ieri dimineață se vor mai face în comună, primarul dorind ca Scoarța să strălucească de curățenie până la Florii.
Anamaria STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here