Scoarța, gazda Festivalului-concurs ,,Tineri interpreți de muzică populară”

1320

În weekendul care urmează, va avea loc o nouă ediție a Festivalului-concurs ”Tineri interpreți de muzică populară Scoarța”, eveniment care a devenit o tradiție pentru județul nostru și care se adresează tinerilor concurenți, interpreți ai cântecului popular gorjenesc, cât și locuitorilor comunei, ce își dau întâlnire în data de 29 iunie 2024 în această pitorească localitate gorjenească.

Sunt invitați să se înscrie în concurs interpreți din județul Gorj, în condițiile prezentului regulament. La secțiunea soliști vocali, concursul se va organiza pe trei categorii de vârstă, repsectiv 8-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani. Soliștii vocali vor interpreta două piese, din care una – doină sau baladă – fără acompaniament. Pentru fiecare localitate din județul Gorj, numărul concurenților este de doi interpreți.
Câștigătorii trofeului secțiunilor și premiilor I nu au dreptul să participe timp de doi ani la acest concurs. Totodată, câștigătorii ediției precedente vor susține un recital în deschiderea concursului.
Concurenții sunt așteptați în data de 29 iunie 2024 la Căminul Cultural ”Pompiliu Marcea” din comuna Scoarța, până la ora 10.00. de la ora 12:00, va începe spectacolul propriu-zis, iar de la ora 16:30 sunt programate evaluarea concurenților și decernarea premiilor.

Premii de sute de lei, puse la bătaie
Trofeul festivalului în valoare de 800 lei va fi acordat de Consiliul Local și Primăria comunei Scoarța. La categoria de vârstă 8-10 ani vor fi acordate următoarele premii: Premiul I, în valoare de 300 lei; Premiul II, în valoare de 200 lei; Premiul III, în valoare de 100 lei; Patru Mențiuni în valoare de 50 lei/mențiune. De asemenea, la categoria de vârstă 11-14 ani, premiile vor fi distribuite astfel: Premiul I, în valoare de 400 lei; Premiul II, în valoare de 300 lei; Premiul III, în valoare de 200 lei; Patru Mențiuni în valoare de 100 lei/mențiune. Totodată, la categoria de vârstă 15-18 ani sunt puse la bătaie următoarele premii: Premiul I, în valoare de 500 lei; Premiul II, în valoare de 400 lei; Premiul III, în valoare de 300 lei; Patru Mențiuni în valoare de 150 lei/mențiune
Premiile sunt acordate de: Consiliul Local și Primăria comunei Scoarța – Trofeul Festivalului, Premiul III la categoria de vârstă 15-18 ani; Consiliul Județean Gorj prin Ansamblul Profesionist Doina Gorjului – Premiul I si Premiul II; Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – Premiul III și Mențiunile
Tuturor participanților la festival li se înmânează diplome de participare. Festivalul este deschis sponsorizării, inclusiv pentru premii. Juriul își rezervă dreptul de redistribuire a premiilor, în funcție de valoarea concurenților.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here