Școala și primăria, în pericol! “Dorel” de la Stejari a avariat țeava de gaze a localității

533

Angajatul unei firme din Târgu-Jiu, care prestează acum la Stejari la rețeaua de canalizare a localității, a spart țeava de alimentare cu gaze a comunei, în timp ce săpa la un șanț cu o adâncime de patru metri. Șanțul în cauză s-a săpat începând de marți pe partea stângă a drumului județean care traversează comuna Stejari. Conducta de gaze a fost avariată la mică distanță de școala gimnazială și de primăria comunei, puse în pericol în urma incidentului care a avut loc la orele amiezii, în timp ce unitatea de învățământ era plină de elevi, iar primăria de funcționari și cetățeni.

Lucrările la canalizarea comunei Stejari au fost demarate chiar marți, investiția urmând să fie realizată pe o suprafață de patru kilometri și jumătate în centrul localității. Banii pentru investiție au venit pe Agenția de Dezvoltare Intercomunitară, din care face parte și comuna Stejari. Autoritățile au grăbit foarte mult demararea lucrărilor, asta deoarece campania electorală bate la ușă, lupta pentru primărie anunțându-se destul de aprigă. Astfel s-a selectat, prin licitație, firma care a și început săptămâna aceasta lucrarea, societatea bazându-se pe niște studii vechi care nu se potriveau cu realitatea din teren. Astfel, urmând planurile în cauză, angajații firmei au săpat până au lovit țeava de gaze a localității, aparținând Romgaz. Imediat la fața locului au venit reprezentanții punctului de lucru Romgaz din localitate, alertați de pericolul apărut odată cu penetrarea țevii de gaze a localității. Totodată, gazele au fost oprite, fiind afectată o brutărie aflată în apropierea șantierului deschis ieri. Reprezentanții primăriei alertați au venit și ei la fața locului, fiind speriați de pericol, dar și de nemulțumirile localnicilor care au rămas fără pâine.

Sute de pâini, aruncate!
Brutăria de la Stejari a fost afectată direct, angajații fiind nevoiți să arunce o parte din produsele aflate în cuptoarele rămase brusc fără gaze.
Firma de construcții se vehiculează că ar fi fost sancționată cu o amendă care începe de la 1500 de lei. De sancțiuni sunt pasibile și autoritățile locale, deoarece angajații instituției ar fi trebuit să verifice la sânge autorizațiile firmei în cauză și traseul de lucru.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here