Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu a rămas fără director adjunct

382

De aproximativ două luni de zile, Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu nu mai are director adjunct, după ce fostul ocupant al acestei funcţii, Ştefan Popescu, s-a pensionat. Nu a fost numit niciun director adjunct interimar, deoarece se intenţionează desfiinţarea postului.

În urmă cu circa două luni de zile, Ştefan Popescu, cel care ocupa funcţia de director adjunct al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, s-a pensionat. Odată cu pensionarea sa s-a decis şi desfiinţarea postului de director adjunct. În schimb, vor fi înfiinţate două posturi de şef serviciu. “Am înaintat un proiect pentru un nou regulament de organizare şi funcţionare al instituţiei din care dispare postul de director adjunct; se înfiinţează două posturi de şefi de servicii. Unul se va ocupa strict pe parte de instruire, iar celălalt pe partea de activităţi de spectacol. Activitatea este foarte complexă la nivelul Şcolii Populare de Arte din Târgu-Jiu; este o activitate foarte intensă şi am zis că se va gestiona mult mai bine situaţia cu doi oameni care să lucreze la activităţile respective. (…) Se vor organiza concursuri pentru ocuparea celor două posturi”, a declarat Alexandru Bratu, directorul Şcolii Populară de Artă Târgu-Jiu.

Rămâne la Şcoală şi după pensionare
Chiar dacă s-a pensionat, Ştefan Popescu va continua să-şi desfăşoare activitatea în cadrul Şcolii Populare de Artă. S-a luat această decizie tocmai datorită vastei sale experienţe profesionale. “Domnul Ştefan Popescu este un bun profesionist, este un foarte bun colaborator al nostru şi normal că trebuie să-i fructificăm experienţa de peste 40 de ani de activitate”, a precizat directorul Şcolii Populare de Artă. “Domnul director m-a lăsat în continuare să coordonez Ansamblul «Maria Lătăreţu» şi să predau instrumentele populare pentru că eu şi fiul meu avem cei mai mulţi elevi la instrumente populare, cred că din ţară. El are în jur de 35-40, iar eu cam 20-25. De asemenea, mai avem în judeţ grupuri instrumentale de nai şi de fluier unde sunt instructori, iar eu merg să văd, să coordonez. Eu am înfiinţat clasa de instrumente populare în 1974 în judeţul Gorj, la Şcoala Populară de Artă”, a declarat Ştefan Popescu.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here