Şcoala „Grigore Geamănu” Turcineşti, la „Picături de lumină”

1420

Una dintre cele 16 unităţi de învăţământ gorjene care s-au înscris la concursul judeţean „Picături de lumină”, ediţia a V-a, este Şcoala Gimnazială „Grigore Geamănu” Turcineşti. Conducerea unităţii susţine că elevii pregătiţi de cadrele didactice de la Turcineşti au rezultate notabile, fapt dovedit de procentul de promovabilitate înregistrat până în prezent.

Odată cu dezvoltarea localităţii Turcineşti, a apărut şi interesul pentru învăţătură, astfel încât după 1905 a funcţionat cu statut propriu o şcoală în satul Cartiu, şcoală care ulterior a devenit neîncăpătoare pentru toţi tinerii din împrejurimi. Actualul aşezământ al şcolii a fost construit în perioada 1947-1950, aici urmând să înveţe tinerii din Turcineşti, Cartiu, Horezu, Rugi şi celelalte localităţi învecinate, iar în anul 2001, ca omagiu celui care a fost ctitorul acesteia, şcoala a primit numele ilustrului jurist Grigore Geamănu.
scoala turcinesti1Clădirea şcolii a fost construită iniţial pe două nivele având şapte săli de clasă, o sală pentru bibliotecă, două grupuri sanitare şi o sală de festivităţi.
În prezent, şcoala funcţionează cu 3 săli de clasa, 4 cabinete (limba română, matematică, biologie, istorie), 2 laboratoare (chimie-fizică şi informatică, A-eL cu un număr de 10 calculatoare conectate la reţeaua de internet), o bibliotecă cu un număr de 7600 volume, o sală de sport, teren de sport  amenajat în curtea şcolii.

Elevi bine pregătiţi la Turcineşti
Activitatea şcolară se desfăşoară într-un ambient plăcut, modernizat, cu mobilier adecvat pentru activităţi didactice activ-participative, cu ajutorul unor mijloace audiovizuale moderne cu integrarea softurilor educaţionale în lecţii. „În şcoala noastră există un colectiv puternic de cadre didactice, preocupaţi pentru inovaţia didactică, pentru perfecţionarea metodică şi de specialitate, cu o experienţă bogată la toate nivelurile, toate  fiind titulare cu continuitate la catedră şi foarte bine pregătite din punct de vedere profesional. Elevii au rezultate bune şi foarte bune la învăţătură aşa încât procentul de promovabilitate este 100%, iar elevii clasei a VIII-a au fost integraţi în totalitate în învăţământul liceal”, a declarat Cecilia Roşulescu, directorul Şcolii Gimnaziale „Grigore Geamănu” Turcineşti.  În cadrul comunităţii locale, importanţa ce i se acordă şcolii se reflectă în colaborarea activă şi dinamică a profesorilor cu părinţii şi cu celelalte instituţii care îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei Turcineşti. Cu un trecut măreţ, cu un prezent frumos, Şcoala Gimnazială “Grigore Geamănu” Turcineşti priveşte cu încredere în viitor, iar la faza finală a concursului „Picături de lumină” obiectivul elevilor din Turcineşti este un loc cât mai bun pe podium.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here