Școala Gimnazială I-VIII din Dumbrăveni, închisă peste noapte! 40 de elevi, făcuți navetiști, deși Crasna nu are microbuz școlar

276

Școala Primară din satul Dumbrăveni, aparținând comunei Crasna, nu își va deschide, luni, porțile, pentru prima oară de la înființarea sa, cu mai bine de șapte decenii în urmă. Decizia aparține autorităților locale din Crasna, dar și Inspectoratului Școlar Județean, ambele aprobând potrivit părinților închiderea unității de învățământ, deși anul trecut în jur de 40 de elevi au studiat aici. Totul, pe considerentul că elevii trebuie mutați în comuna vecină, la Mușetești, ori la școala de centru din Drăgoiești. Părinții copiilor spun că decizia ar fi una care îl avantajează doar pe viceprimarul localității, Gigi Sanda, care are soția învățătoare la școala din Drăgoiești, și nu elevii. Comuna Crasna nu are microbuz școlar, dar cu toate acestea 40 de copii au fost lăsați pe drumuri.

Constantin I Ciortea din Dumbrăveni, comuna Crasna, are patru copii, doi studiind până acum la școala din localitate. Omul este disperat că, urmare a intenției autorităților locale, școala s-a închis iar, copiii săi, ca și ai altora din localitate, sunt puși pe drumuri din această toamnă. “Am fost, luni, la Inspectoratul Școlar, cu învățătoarea fetelor mele, și am vorbit cu inspectorul general Ion Ișfan despre închiderea școlii din Dumbrăveni. Generalul mi-a zis că școala nu se va închide, să stau liniștit, asta pentru că i-am explicat că elevii vor fi obligați să facă naveta fie 10 km la Mușetești, fie 6 km la școala din Drăgoiești, în condițiile în care primăria nu deține microbuz școlar. Azi(n.r.joi) însă vicele mi-a zis că școala se închide și că trebuie să-mi înscriu fetele ori la Mușetești, ori la soția sa la Drăgoiești. Nu mi s-a spus și cu ce vor face elevii naveta”, a spus, revoltat, părintele.

Semnături pentru școala din Dumbrăveni!
Omul a anunțat că a adunat semnături de la părinți pentru a ține școala deschisă, dar demersul său a fost ignorat de autoritățile vinovate de închiderea unității de învățământ. “Am adunat semnături de la părinții copiilor pentru a susține rămânerea deschisă a școlii din Dumbrăveni, varianta inițială fiind că aceasta rămâne măcar școală primară. Am șapte semnături de la clasele 0 la III și 30 de la V-VIII. Cei de la IȘJ au ignorat însă semnăturile și ne-au lăsat cu copiii pe drumuri”, a mai spus Ciortea. Acesta susține că, în mod corect, școala închisă are aprobare ISU, însă cea de la Drăgoiești nu are, deși a avut la dispoziție 4 ani să obțină asta. Cu toate acestea, școala rămâne funcțională, iar cea avizată, nu. Părinții copiilor sunt pregătiți să protesteze pentru a nu se închide școala.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here