Şcoala Generală Nr.3 Rovinari participă la „Picături de Lumină”

501

Încă de la debutul competiţiei „Picături de Lumină”, Şcoala Generală Nr. 3 Rovinari a participat la fiecare ediţie, elevii săi fiind mereu pe podium. Şi în acest an, unitatea de învăţământ rovinăreană s-a pregătit pentru câştigarea de noi premii, înscriindu-se la ediţia cu numărul V a concursului.

Şcoala Generală Nr.3 Rovinari a luat fiinţă în anul 1988 ca urmare a desfiinţării şi strămutării Şcolii Generale Stejerei. Ea a funcţionat până în anul 1998 în altă locaţie decât cea actuală, având două localuri: unul în oraş, lângă piaţă, iar cel de-al doilea, în satul Roşia Jiu, comuna Fărcăşeşti, fostul sediu al şcolii Roşia-Jiu. În anul şcolar 1997 – 1998 unitatea funcţiona cu un număr de 883 elevi repartizaţi în 33 de clase, în trei schimburi.
Începând cu anul şcolar 1998 – 1999, Şcoala Generală Nr.3 Rovinari, prin dispoziţia I.S.J. Gorj, transfera 8 clase (I-VIII) Şcolii Generale Roşia Jiu (reînfiinţată) şi 8 clase (I-VIII) G.S.I.M. Rovinari. În acelaşi timp îşi schimba locaţia în strada Muncii, nr.1, făcând schimb de localuri cu Clubul elevilor Rovinari.

Şcoala Gimnazială Nr. 3 Rovinari, astăzi
La ora actuală, Şcoala Gimnazială Nr.3 Rovinari este „Şcoală Europeană”  în urma participării la concurs şi funcţionează cu un efectiv de 446 elevi repartizaţi în 9 clase primare şi 9 clase gimnaziale.
Procesul de învăţământ se desfăşoară în două schimburi: clasele I-IV dimineaţa (între orele 8,00 – 12,00) – clasele V-VIII după-amiaza (între orele 13,00 – 19,00). Unitatea dispune de 9 săli de clasă spaţioase, un laborator de informatică modern, conectat la internet şi unul multifuncţional (fizică-chimie-biologie), cabinete şcolare şi cabinet de asistentă psihopedagogică. De asemenea, şcoala dispune de o bibliotecă şcolară cu peste 5.000 de volume, de teren de sport aflat în curs de modernizare şi de un mini-părculeţ amenajat de elevi.

Elevii rovinăreni, pe podium la „Picături de lumină”
În urma participării la toate ediţiile  Proiectului judeţean “Picături de lumină” organizat de D.G.A.S.P.C. şi I.S.J. Gorj, elevii coordonaţi de prof. Dobleaga Marius-Octavian, au obţinut un premiu I la secţiunea  eseu; două premii III, un premiu II şi un premiu I la secţiunea de evaluare a cunoştinţelor; un premiu III şi două premii speciale la secţiunea desen şi pictură.
Concursul Judeţean „Picături de Lumină” este un concurs de responsabilitate socială, dedicat şcolilor care doresc să se implice în programe de educaţie privind drepturile copiilor. Şcoala Generală Nr.3 Rovinari s-a înscris în competiţie, elevii săi luptând pentru premiile puse în joc. Concursul, dincolo de premiile puse în joc de Card Blue, oferă posibilitatea implicării şcolii în procesul de cunoaştere şi soluţionare a problemelor privind promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, alături de partenerii instituţionali locali.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here