Şcoala din Rudăria Băii de Fier, recepţionată de autorităţile locale

201

DSCN2364Comuna Baia de Fier are, de la finalul săptămânii trecute, încă o şcoală modernă de care şcolarii, preşcolarii, localnicii dar şi reprezentanţii autorităţilor locale sunt foarte mândri. Au de altfel motive întemeiate asta deoarece şcoala are toate dotările unei instituţii de învăţământ de oraş european.

La Baia de Fier, primarul localităţii, Constantin Mihuţescu, a recepţionat sâmbătă la ora 13.00, DSCN2360împreună cu constructorul şi reprezentantul ADR DSCN2365Sud-Vest Oltenia, şcoala cu clasele I-IV şi spaţiul în care va funcţiona grupa de grădiniţă a instituţiei de învăţământ din Rudărie. S-au mai recepţionat, în aceiaşi clădire, şi sălile pentru laboratorul de informatică şi grupurile sanitare moderne DSCN2370realizate aici. Investiţia a avut valoarea de 12 miliarde de lei vechi, bani asiguraţi de BERD şi BIR, DSCN2369cât şi din fonduri de la Ministerul Educaţiei. Contribuţia autorităţilor locale din Baia de Fier, în acest caz, a fost de un miliard şi jumătate de lei, partea de investiţie cuprinzând alimentarea cu energie electrică, centrala termică, încăperea pentru magazia de lemne, canalizarea proprie cu fosă septică şi ecologică dar şi împrejmuirea şi amenajarea unui teren de joacă pentru elevi.

Un plus pentru comunităţile defavorizate

Construcţia recepţionată sâmbătă va deservi, conform celor declarate de edilul local al comunei, Constantin Mihuţescu, preşcolarii şi elevii din ciclul primar din cătunul Rudărie, investiţia făcând parte dintr-un program mai amplu al Primăriei Baia de Fier, program care are drept scop comunităţile defavorizate. Din acelaşi program dar cu FRDS, Primăria Baia de Fier a construit, tot în cătunul Rudărie, o baie comunală, o spălătorie de rufe şi un cabinet de planning familial şi informare sanitară a comunităţii respective. Clădirea în cauză a fost dată în folosinţă înainte de sărbătorile de iarnă.

Mihuţescu face şi mai mult

Autorităţile locale şi primarul comunei au în vedere, de asemenea, pentru viitor un program amplu de proiecte pentru această comunitate. Se doreşte astfel să se reamenajeze fosta şcoală, într-un club pentru elevii din zona respectivă, pentru desfăşurarea unor activităţi extracuriculare. “Venim în sprijinul tuturor locuitorilor comunei, din comunităţi defavorizate sau nu, cu proiecte care au drept scop creşterea nivelului de viaţă prin realizarea unor condiţii moderne pentru toţi cetăţenii din Baia de Fier”, a declarat primarul Mihuţescu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here