Școală din Gorj, extinsă, reabilitată și modernizată din bani europeni

1032

Școala gimnazială din comuna Țânțăreni va fi extinsă, reabilitată și va beneficia de dotări noi în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Lucrarea de proiectare și execuție a fost deja scoasă la licitație, având o valoare de 2,3 milioane de lei, fără TVA.

Extinderea școlii se va face pe orizontală, prin realizarea unei corp nou de clădire, independent structural, dar legat funcțional de școală.
„Reabilitarea corpului de clădire B (corp C4 – școală) și corp C5 (grup sanitar) din satul Țînțăreni, comuna Țînțăreni, județul Gorj, necesită efectuarea următoarelor lucrări: refacere acoperiș; anveloparea exterioară a clădirii; refacere trotuare de protecție; schimbare tâmplărie termopan cu tâmplărie cu geam tripan; tencuială decorativă la exterior pe suprafață opacă; schimbare pardoseli parchet în sălile de clasă; schimbare pardoseli de gresie pe holurile de acces; schimbare mâna curentă balustradă (folosire inox); refacere în totalitate a grupurilor sanitare atât pentru elevi, cât și pentru personalul didactic; vopsitorii lavabile la pereți și tavane interioare; realizare instalație paratrăsnet clădire și priză de pământ; echiparea cu dotări și utilaje necesare funcționării”, potrivit documentației.
Tâmplăria existentă nu asigură o izolare fonică corespunzătoare, iar o mare parte dintre uși sunt degradate. De asemenea, pardoseala din gresie și parchet din lemn este deteriorată și nu mai poate fi recuperată, necesitând înlocuirea.
Pereții din cărămidă nu necesită măsuri de consolidare, ci doar o anvelopare exterioară și o finisare a acestora atât în interior, cât și în exterior, în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii.
Vor fi înlocuite inclusiv instalațiile electrice care prezintă un grad avansat de uzură și se va amenaja o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.
Lucrările vor dura cel mult un an. Firmele de construcții interesate de această lucrare au termen până pe data de 2 august să depună ofertele.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here