Școală de vară pentru olimpici. Premii de 1.000 de euro

683

O sută de elevi olimpici, din clasele a X-a și a XI-a, din șapte județe (Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Bihor), participă la Universitatea Politehnica Timișoara, la Școala de vară „Politehnica 100% performanță” (100 de politehniști de succes pentru 100 de liceeni merituoși).

Proiectul urmărește susținerea performanței încă de la nivel de liceu, prin crearea unui sistem de identificare, stimulare și motivare a elevilor capabili de performanță, nu doar ca rezultate la învățătură, ci și ca urmare a aptitudinilor intelectuale, creative, artistice ori sportive deosebite, anunță universitatea din Timișoara.
Cei 100 de elevi au fost selectați pe baza performanțelor școlare, dar și a premiilor obținute la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, atât pe discipline de învățământ, cât și sportive sau artistice, precum și în baza unor activități de voluntariat.
„Una dintre componentele proiectului o constituie organizarea, cu sprijinul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT, a unor școli de vară, în perioada 5 – 7 septembrie 2019, în cadrul cărora celor 100 de elevi selectați li se vor prezenta facilitățile sociale oferite de Universitatea Politehnica Timișoara, prestigiul de care se bucură UPT pe plan național și internațional, oferta educațională a universității, viața studențească la Politehnica, oportunitățile pe care le au, atât ca studenți, cât și ca absolvenți ai UPT, facilitățile sportive pe care le au la dispoziție. De asemenea, vor efectua vizite în Timișoara și la sediul unor companii, vor participa la workshop-uri de autocunoaștere și planificare educațională și a carierei”, mai anunță universitatea.
Ulterior, în data de 11 noiembrie 2019, cei 100 de elevi vor fi premiați cu câte 1.000 de euro fiecare, în cadrul Galei aniversare „Politehnica 100% performanță”, ce marchează intrarea Universității Politehnica Timișoara în anul 100 al existenței sale. Totodată, vor intra în contract cu „mentorii” selectați din rândul absolvenților de succes, iar cariera lor va fi urmărită și în viitor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here