Școala de Vară Internațională “Constantin Brâncuşi”, la final

327

Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat în perioada 09 – 18 iulie 2017, Școala de Vară Internațională “Constantin Brâncuşi”, editia a II-a. Programul Școlii de Vară a cuprins cursuri teoretice privind integrarea în UE, recunoașterea diplomelor, aspecte privind dezvoltarea durabilă etc., dar și evenimente culturale și recreative prin care se dorește dezvoltarea interesului pentru cultura română și, totodată, dezvoltarea mentalității multiculturale.Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat în perioada 09 – 18 iulie 2017, Școala de Vară Internațională “Constantin Brâncuşi”, editia a II-a. Programul Școlii de Vară a cuprins cursuri teoretice privind integrarea în UE, recunoașterea diplomelor, aspecte privind dezvoltarea durabilă etc., dar și evenimente culturale și recreative prin care se dorește dezvoltarea interesului pentru cultura română și, totodată, dezvoltarea mentalității multiculturale.
Pe parcursul întregii săptămâni, elevii şi studenţii au fost instruiţi în aspectele instituţionale ale integrării europene, în guvernare şi guvernanţă europeană, în utilizarea sustenabilă a resurselor naturale, spaţiul în dreptul public internaţional, digital marketing, piaţa forţei de muncă într-o lume globalizată, recunoaşterea diplomelor în Uniunea Europeană etc. Cursurile s-au desfăşurat la sediul UCB din str. Tineretului, nr. 4 – Complex Studenţesc Debarcader, în sala  ”Horațiu Mălăele”. Totodată, elevii şi studenţii au efectuat vizite la laboratoarele de inginerie si kinetoterapie ale Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu , excursii în staţiunea Rânca, la Tismana și Cheile Sohodolului, dar au desfăşurat şi activităţi recreative în bazinul de înot şi pe baza sportivă.

Participare numeroasă
La activitățile organizate în cadrul programului Școala de Vară Internațională “Constantin Brâncuşi”, au participat 20 de elevi din clasele terminale și cadre didactice din Republica Moldova și 10 elevi din Serbia, dar și studenți și cadre didactice din cadrul UCB Târgu-Jiu. Școala de Vară Internațională “Constantin Brâncuși” ediția a II-a se desfășoară ca activitate în cadrul proiectului cu titlul “Etnici români–studenți la UCB”, Cod: UI-1/2724/29.11.2016, proiect realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Programul de finanțare: Educație – ”Nicolae Iorga”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here