Școală cu laboratoare moderne într-o comună din Gorj

1031

Cea mai mare școală din comuna gorjeană Crușeț va intra în reabilitare și modernizare. Unitatea de învățământ va fi extinsă pe verticală, prin construirea unui etaj care va găzdui cinci laboratoare moderne și o sală multifuncțională. Investiția este din fonduri guvernamentale, constructorul urmând a fi desemnat în această lună.

Noi investiții în infrastructură școlară. Cei peste 400 de elevi ai Școlii Gimnaziale Crușeț vor învăța într-o unitate de învățământ modernă. Autoritățile locale au scos la licitație lucrările pentru extinderea și reabilitarea școlii, firmele interesate putând depune oferte până pe data de 19 august. Valoarea estimată a lucrării este de 2,6 milioane lei, fără TVA. Investiția va dura 2 ani.

Unde vor fi mutați elevii
Pe perioada lucrărilor, elevii vor studia la o altă școală din comună. „Pe perioada lucrărilor de reabilitare, elevii vor fi mutați la Școala Gimnazială Slăvuța, deja suntem în lucrări de renovare acolo. Vor fi șase clase care se vor muta de la Crușeț la Slăvuța. Probabil vor învăța în două schimburi. Proiectul de extindere și modernizare este prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 și va presupune construirea unui etaj. Se vor adăuga șase săli de clase noi, cu dotările aferente în fiecare clasă. Aveam nevoie de această extindere, trebuia mărită capacitatea unității de învățământ, pentru că toate școlile laterale tind să se restrângă către această unitate centrală, ca să zic așa. În proiect mai avem prinse împrejmuirea și amenajarea curții interioare. Sperăm să beneficiem de un constructor bun, ca să termine lucrarea cât mai repede”, ne-a declarat Teodor Godeanu, primarul interimar al comunei Crușeț.

Noi spații
În prezent, școala funcționează într-un singur corp de clădire, fiind amplasată pe un teren cu o suprafață de 11.000 de metri pătrați. Unitatea dispune de nouă săli de clasă și un laborator de informatică.
Prin etajarea clădirii, se vor înființa mai multe laboratoare școlare de informatică, fizică-chimie, biologie, limbi moderne și istorie-geografie. La etaj va funcționa și o sală multifuncțională, în vreme ce la parter se vor înființa spații pentru un cabinet medical și o bibliotecă școlară.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here