Şcoala Bumbeşti-Piţic participă la „Picături de lumină”

221

În competiţia pentru premiile puse în joc de Card Blue la ediţia a V-a a concursului judeţean „Picături de lumină” a intrat şi Şcoala Bumbeşti-Piţic. Aceasta este o unitate de învăţământ cu un istoric bogat, cu rezultate pe măsura eforturilor depuse de cadrele didactice şi de elevi, motiv pentru care s-a şi decis înscrierea la concurs.

Învăţământul în comuna Bumbeşti-Piţic a evoluat şi s-a dezvoltat în cadrul şi în paralel cu învîţământul din judeţul nostru. Perioada celui de-al doilea Război Mondial a stagnat evoluţia învăţământului bumbeştean, aşa cum s-a întâmplat în toată ţara. După război s-a trecut la o serie de reforme prin care odată cu liniştea omenirii s-a deschis din nou dragostea pentru învăţătură. După 1989, şcoala din Bumbeşti-Piţic a devenit un centru de interes mai mare pentru cetăţeni şi administraţie. S-au extins spaţiile de şcolarizare, a fost instalată încălzirea centrală a întregului spaţiu, a fost dotată cu sursă de apă potabilă. „Şcoala din Bumbeşti-Pitic a polarizat activitatea cu elevii  şi cadre didactice din zonă, devenind Centru pentru examenul de capacitate şi Centru de preluare a subiectelor pentru Tezele Unice”, spun reprezentanţii unităţii.
Conducerea Şcolii Bumbeşti-Piţic confirmă că „în prezent şcoala noastră se numără printre şcolile foarte bine dotate ale judeţului, astfel încât cadrele didactice şi elevii îşi desfăşoară activitatea în condiţii foarte bune dispunând de o serie de mijloace moderne de eficientizare a procesului instructiv educativ”.

DGASPC continuă tradiţia
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a iniţiat Concursul Judeţean „Picături de Lumină” pentru a promova spiritul legii 272/2004. Concursul judeţean „Picături de Lumină” a debutat în semestrul I – 2009 printr-un Concurs Pilot şi se desfăşoară  în fiecare an şcolar. Deşi principiile care guvernează drepturile copilului sunt clare, noua legislaţie privind drepturile copilului este complexă, iar aplicarea ei presupune un înalt grad de cooperare între diferitele grupuri profesionale: cadrele medicale, cadrele didactice, preoţii, poliţia, magistraţii şi asistenţii sociali. Concursul Judeţean „Picături de Lumină” este un concurs de responsabilitate socială, dedicat şcolilor care doresc să se implice în programe de educaţie privind drepturile copiilor. Şcoala Bumbeşti-Piţic s-a înscris în competiţie, elevii săi luptând pentru premiile puse în joc.
Concursul, dincolo de premiile oferite de Card Blue, oferă posibilitatea implicării şcolii în procesul de cunoaştere şi soluţionare a problemelor privind promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, alături de partenerii instituţionali locali.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here