Şcoala Budieni, în straie de sărbătoare la a 50-a aniversare

1310

La sfârşitul săptămânii trecute, Şcoala Gimnazială Budieni a aniversat 50 de ani de activitate. Evenimentul a fost marcat prin organizarea unor activităţi la care au răspuns prezent primarul şi viceprimarul comunei Scoarţa, deputatul Mihai Weber, un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi profesori şi cetăţeni din localitate.

1965 – 2015, 50 de ani de activitate la Şcoala Gimnazială Budieni. Un moment atât de important pentru această unitate de învăţământ nu putea fi trecut cu vederea, ci marcat cum se cuvine. Aşa se face că, în data de 4 octombrie, la ora 09.00, s-a dat startul manifestărilor, ocazie cu care s-a amintit şi de cei 90 de ani de existenţă a Şcolii Primare Pişteştii din Deal (1925 – 2015). Evenimentul a debutat cu un Cuvânt de deschidere, în faţa celor prezenţi vorbind: Marcel Bălaşa, Petre Aremia, Dumitru Popescu, Marioara Pavel, Constantin Marian Păuna, Melania Popescu – reprezentant IŞJ Gorj, Aurelian Cotîrlău – primarul comunei Scoarţa, viceprimarul Ion Stamatoiu, Anghel Popescu, Haralambie Ivan, Dumitru Becheru.
A urmat Premierea elevilor cu rezultate deosebite, după care a început un program artistic prezentat de elevii Şcolii Gimnaziale Scoaţa, sub îndrumarea profesorilor: Valentin Boţoteanu, Cosmin Dragomirescu, Constantin Cătalin Ciurea. Cu această ocazie s-a făcut şi Dezvelirea plăcii comemorative.

Cinci decenii în localul nou
Şcoala Gimnazială Budieni a îmbrăcat haine de sărbătoare. Timp de două zile, în această unitate de învăţământ, s-au organizat diferite activităţi cu elevi şi profesori, cu părinţi şi autorităţi locale, pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la construire a noului local al şcolii.
aniversare scoarta1Marcel Bălaşa, directorul Şcolii Gimnaziale Scoarţa spune că „Sărbătoarea din acest an, intitulată «Școala Gimnazială Budieni – 50 de ani în local nou», stă sub semnul responsabilității, întrucât tradiția ne obligă să ducem mai departe realizările generațiilor anterioare.
Încrustarea pe răbojul vremii a celui de-al 50-lea an de existență a localului școlii noastre oferă plăcutul prilej, pentru absolvenții acestei școli și pentru zeci de profesori, din trecut și de azi, să-și îndrepte gândurile spre școala care le-a luminat calea vieții, le-a oferit posibilitatea de a deveni oameni de caracter, prețuiți și respectați la locurile lor de muncă și în viața socială. Retrăind cele mai plăcute crâmpeie din viața de elev sau de profesor, mai tineri sau mai vârstnici, ne simțim fericiți că am ajuns să sărbătorim acest eveniment și să ne bucurăm de progresele și realizările școlii în care am învățat din bănci sau am predat la catedră. Școala Gimnazială Budieni este un nume care vă obligă, iar dumneavoastră ați reușit, an de an, să țineți ștacheta ridicată în calitatea pregătirii elevilor, care s-au făcut remarcați, an de an, prin rezultatele obținute. Vreau să îi salut, cu acest prilej, pe toți cei care lucrează cu elevii și să îi asigur de sentimentele mele de recunoștință pe cei care au pus aniversare scoarta2bazele acestei școli. Într-o școală, fiecare persoană are importanța ei, de la director la personalul nedidactic, pentru că, împreună, formează o echipă ce are pe umeri rolul de a preda elevilor cunoștințe din diferite domenii, dar care are, în primul rând, rol educativ, cel care dă adevăratul contur generației viitoare.
50 de ani de școală în noul local înseamnă 50 de generații, 50 de ani de muncă, dragi colegi de cancelarie și dumnevoastră foști colegi, în care ați trudit și ați clădit valori. Fiecare dintre noi, ca dascăl, ne străduim să aducem o sclipire în ochii copiilor, care să plece în fiecare zi mulțumiți de la școală, cu sentimentul că și astăzi au învățat ceva. Fără colegii noștri născuți mai devreme, mulți plecați în altă lume, dumneavoastră și fără munca dumneavoastră de zi cu zi, nu ar fi existat cei prezenți și toți acei elevi care, prin rezultatele lor și ale dumneavoastră,au transformat școala într-un izvor de valori”.
La aceste activități au participat: Aremia Petre, director al Școlii Gimnaziale Budieni în anul 1965, Popescu Dumitru, fost profesor coordonator al școlii, reprezentanți ai comunității locale, Aurelian Cotîrlău – primar, Ion Stamatoiu – viceprimar, Popescu Anghel – consilier local, reprezentantul I.Ș.J. Gorj inspector de sector prof. Melania Popescu, deputatul de colegiu Mihai Weber, Ivan Haralambie cetățean al satului Budieni, inițiatorul acestei manifestări.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Cred ca e o gresala. In 2015 se puteau aniversa 52 de ani de la inaugurarea noii scoli din Budieni. Dupa cate stiu eu am facut parte din prima generatie care a inceput scoala in localul nou in 1963 (sunt nascut in 1956). Ultima generatie care a terminat clasa a opta in localul nou il avea ca elev pe baiatul cel mic al Doamnei invatatoare Dobran. De asemenea nu se mentioneaza de cand a fost construita scoala veche in Budieni si de cand dateaza invatamantul primar in Budieni. Scoala generala veche din Budieni cred ca a fost construita inaintea scolii primare din Pistesti. Si pacat ca nu s-a gasit nici o solutie de reabilitare a scolii vechi. Si poate si a caminului cultural care se paragineste pe zi ce trece. Cu stima, Emil Negrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here