Şcoala Bălăneşti participă la concursul „Picături de lumină”

372

Şcoala Gimnazială „Ion Popescu-Voiteşti” din Bălăneşti s-a alăturat unităţilor de învăţământ participante la ediţia din acest an a concursului judeţean „Picături de Lumină”. Este o şcoală dinamică, în plină ascensiune, după cum o dovedesc rezultatele din ultimii ani.  Bogată în semnificaţii culturale, geografice şi istorice de mare amploare, arealul în care se află această unitate de învăţământ conferă şcolii un atu în plus, pe lângă obiectivele sale de a pregăti forţa de muncă necesară în zonă.

picaturi_lumina1Şcoala Gimnazială „Ion Popescu-Voiteşti” Bălăneşti Gorj îşi propune să asigure cadrul favorabil unei educaţii solide pentru toţi elevii, implicând în procesul de dezvoltare şcolară deopotrivă factorii educaţionali şi comunitatea locală. Misiunea dascălilor Şcolii Gimnaziale „Ion Popescu-Voiteşti” este aceea de a construi o unitate de învăţământ de talie europeană. „Şcoala noastră este deschisă pentru toţi cei care au nevoie de educaţie; în opinia noastră, educaţia nu este un privilegiu pentru câţiva, ci este un drept al tuturor. Avem ca prioritate pregătirea elevilor pentru o lume în schimbare, formându-le capacităţi, deprinderi şi competente care să le permită să-şi găsească locul şi menirea socială”, susţine conducerea unităţii.
Şcoala Gimnazială ,,Ion Popescu-Voiteşti” poartă  numele marelui savant, ce a condus Institutul Geologic al României. Deoarece el a fost toată viaţa mândru de originea sa şi şi-a adăugat numele satului de baştină la numele de familie, şcoala a luat numele acestuia, cinstindu-i astfel mereu memoria.
Comuna Bălăneşti are o şcoală de centru, care cuprinde ciclurile de învăţământ primar şi gimnazial, unde învaţă 87 de elevi. Aceasta este localizată geografic în satul Voiteşti Vale. De această şcoală aparţin şi structurile: Şcoala Primară Bălăneşti cu 12 elevi, Şcoala Primară Glodeni cu 14 elevi, Grădinţa Voiteşti cu 17 preşcolari şi Grădiniţa Glodeni cu 10 preşcolari.

„Picături de lumină”, la a cincea ediţie
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, organizează şi în acest an concursul „Picături de Lumină”. Perioada de înscriere este 25 februarie – 10 martie. Concursul judeţean „Picături de Lumină” a debutat în semestrul I – 2009 printr-un Concurs Pilot şi se desfăşoară  în fiecare an şcolar.  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a iniţiat Concursul Judeţean „Picături de Lumină” pentru a promova spiritul legii 272/2004. Deşi principiile care guvernează drepturile copilului sunt clare, noua legislaţie privind drepturile copilului este complexă, iar aplicarea ei presupune un înalt grad de cooperare între diferitele grupuri profesionale: cadrele medicale, cadrele didactice, preoţii, poliţia, magistraţii şi asistenţii sociali. Concursul Judeţean „Picături de Lumină” este un concurs de responsabilitate socială, dedicat şcolilor care doresc să se implice în programe de educaţie privind drepturile copiilor.
Concursul, dincolo de premii, oferă posibilitatea implicării şcolii în procesul de cunoaştere şi soluţionare a problemelor privind promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, alături de partenerii instituţionali locali. Premiile ediţiei a V-a vor fi oferite de Card Blue.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here