„Şcoala Altfel”, la Salvamont Gorj

328

Serviciul Public Judeţean (SPJ) Salvamont Gorj îşi deschide porţile pentru elevi, oferindu-le posibilitatea de a participa la activităţi organizate în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. Potrivit directorului Sabin Cornoiu, vor ajunge la Salvamont copii din mai multe instituţii de învăţământ, dar şi de la Centrul de Zi Iasomia.

De fiecare dată când au avut ocazia, salvamontiştii gorjeni au interacţionat cu micuţii din judeţul nostru, împărtăşindu-le câte ceva din secretele activităţii de salvator montan. De nenumărate ori, copiii au avut posibilitatea de a admira şi de a „testa” tehnica din dotarea Salvamont Gorj. La fel se va întâmpla şi în următoarele zile, când mai mulţi elevi vor trece pragul Salvamont, în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. Sabin Cornoiu, directorul Salvamont salvamont2Gorj spune că  „sunt copii de la centrul de zi Iasomia, copii de la Şcoala nr. 4, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. În afara de orele pe care le vor petrece la sediul administrativ, în ziua de joi vor participa şi la o activitate practică; cei mai mici vor face prim ajutor medical, alpinism şi escaladă, iar cei mai mari vor fi salvatori montani pentru o zi, participând la exerciţii practice cu specificul acţiunilor de salvare montană”.
Pentru copii, activităţile pregătite de salvamontişti sunt extrem de atractive şi, totodată, utile.
Toate aceste acţiuni au un scop educativ, elevii înmagazinând informaţii importante, pe care le vor putea pune în practică, dacă va fi cazul.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here