„Școala Altfel”, la Gorjeanul

474

În cadrul programului „Școala Altfel”, elevi de la mai multe unități de învățământ, între care Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Școala Generală „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” și Creșa nr. 8 Târgu-Jiu au trecut pragul redacției Gorjeanul și au adus jucării pe care le-au donat pentru cazurile sociale vizate de campania „Dăruiește și primești – Gorjeanul face copii să zâmbească”.

“Şcoala Altfel” are loc în săptămâna 18-22 aprilie şi este o perioadă dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, potrivit calendarului structurii anului şcolar 2015-2016. În spiritul acestor activități, mai mulți elevi au ales să viziteze redacția Gorjeanul și, totodată, să se alăture campaniei „Dăruiește și campanie gorjeanul (2)primești – Gorjeanul face copii să zâmbească”. Îndrumați de cadrele didactice, micuții au adus jucării care vor ajunge la copiii nevoiași, înainte de sărbătorile pascale. Elevi de la mai multe unități de învățământ, între care Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Școala Generală „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu”, au avut curiozitatea de a afla cum se face un ziar, astfel că, dacă tot era “Şcoala Altfel”, au poposit la sediul Gorjeanul, unde au avut ocazia de a interacționa cu echipa redacțională și de a afla informații prețioase despre meseria de jurnalist. Unii dintre ei au declarat chiar că și-ar dori să ajungă jurnaliști, altora li s-a părut o meserie grea și solicitantă.
campanie gorjeanul (3)Atât pentru elevi, cât și pentru redactorii cotidianului Gorjeanul, experiența “Şcolii Altfel” a fost una plăcută, motiv pentru care, cu siguranță, o vom repetă și în viitor.
În perioada 23 aprilie – 3 mai 2016 este programată vacanţa de primăvară, apoi copiii se întorc la şcoală. Potrivit calendarului pentru anul şcolar în curs, vacanţa de vară are loc în perioada 25 iunie – 11 septembrie, când începe următorul an şcolar.

Campania „Dăruiește și primești”, o reușită
„Dăruiește și primești – Gorjeanul face copiii să zâmbescă” este o campanie umanitară, inițiată de cotidianul Gorjeanul. Scopul acțiunii este unul nobil. Mai mulți copii nevoiași vor primi jucării, chiar înainte de Sărbătorile Pascale. Trebuie să precizăm faptul că de la Creșa nr. 8 Târgu-Jiu am primit nu doar jucării, ci și haine, iar elevii de la Școala Gimnazială Albeni au trimis jucăriile prin intermediul unui campanie gorjeanul (4)cadru didactic, fiecare jucărie având atașat câte un mesaj de Sfintele Paște.
Le mulțumim tuturor celor care ne-au adus jucării pentru beneficiarii campaniei „Dăruiește și primești – Gorjeanul face copii să zâmbească”! Cadrelor didactice de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Școala Generală „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” le mulțumim pentru mobilizarea copiilor și părinților care au acceptat să doneze jucării în cadrul campaniei inițiate de cotidianul Gorjeanul.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here