Școala Altfel! Elevii, în vizită la sediul ISU Gorj

637

Zeci de elevi au vizitat, ieri, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, în cadrul programului ”Şcoala Altfel”, pentru a afla modul în care salvatorii își desfășoară activitatea şi pentru a vedea tehnica de intervenţie din dotarea acestora.

Unii dintre ei au urcat în autospeciale, iar ca amintire și-au făcut fotografii alături de pompieri. ”În cadrul programului «Școala Altfel» desfășurat de către Ministerul Educației, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, ISU Gorj a primit vizita a două clase de copii din cadrul Colegiului Național ”Spiru Haret”, precum și a două clase din cadrul Liceului Tehnologic Baia de Fier.

Copiilor le-au fost prezentate tehnici de acordare a primului ajutor, tehnica de intervenție utilizată de salvatorii profesioniști , precum și măsuri și reguli de comportare în diferite situații de urgență.

Pe lângă pozele pe care le-au făcut, am încercat să-i facem pe copii să înțeleagă și riscurile la care se expun în cazul producerii unor situații de urgență și suntem convinși că au plecat de la noi cu informații care le vor fi de mare ajutor pe viitor”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here