Şcoala 7 refuză comasarea – Memoriu de la părinţi, la Ministerul Educaţiei

272

scoala7Vechile şi mult-discutatele probleme ale Şcolii Generale Nr. 7 din cartierul Vădeni al municipiului Târgu-Jiu par să nu se mai sfârşească. După decizia de comasare a acestei şcoli cu o alta, părinţii elevilor au făcut mai multe proteste, însă rugăminţile nu le-au fost ascultate.

Ca urmare a deciziei Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj de la începutul lui 2010 de a comasa, începând cu următorul an şcolar, această unitate şcolară cu Şcoala Generală Nr. 2 „Ecaterina Teodoroiu”, părinţii celor 189 de elevi de la Nr. 7 au înaintat vineri un memoriu către Primăria Municipiului Târgu-Jiu, IŞJ Gorj şi un altul către Ministerul Educaţiei. Unitatea şcolară Nr. 7 este singura din Târgu-Jiu care se va închide din cauza numărul mic de elevi.

Invocă Legile Învăţământului

În memoriul către Florin Cârciumaru, edilul municipiului, părinţii invocă Legea Învăţământului nr. 84 din 24 iulie 1995, reactualizată (la data 02 august 2004 Art. 7 din titlul I completat de Art. I, punctul 7. din Legea 354/2004), care precizează că, în mod excepţional, pe baza criteriilor înscrise în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, autorităţile administraţiei publice locale pot aproba, cu avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, funcţionarea ca persoane juridice a unor unităţi cu un număr mai mic de 200/100 de elevi/preşcolari.

“Protestăm pentru decizia nefavorabilă formulată până în prezent de autorităţile administraţiei publice, aceea de a transforma Şcoala Generală nr. 7 într-o structură, fără personalitate juridică, a unei alte şcoli. Nu mai facem precizări că s-a dorit chiar desfiinţarea acestei şcoli, pentru ca mai apoi să se ajungă la o soluţie de compromis. Nu putem accepta ca educaţia copiilor noştri să fie o soluţie de compromis. Facem apel la buna-credinţă, pentru a nu suferi copiii noştri. Ei au nevoie de educaţie şi nu de soluţii de compromis”, spun părinţii.

La Minister, cu rugăminţi şi explicaţii

În memoriul făcut către Ministrul Educaţiei, părinţii elevilor Şcolii Generale Nr. 7 explică situaţia din prezent a acestei şcoli, tradiţia care stă la baza înfiinţării ei, precum şi necesitatea unităţii de învăţământ în cartierul Vădeni din municipiul Târgu-Jiu.

Ei spun că zona de nord a municipiului a cunoscut în ultima vreme o dezvoltare, datorită construirii de locuinţe ANL şi a unei serii de module sociale: “Privim cu încredere spre viitor, alături de familiile tinere care şi-au întemeiat aici o casă. Copiii acestor familii au nevoie de educaţie, iar acest deziderat se poate realiza doar prin intermediul unei şcoli care să nu îşi piardă personalitatea juridică şi să devină structură a unei alte unităţi şcolare”.

De asemenea, ei solicită acordării Şcolii Nr. 7 a numelui de Şcoala Generală “Dumitru şi Maria Pleniceanu”, explicând astfel şi semnificaţia istorică. “Totodată, părinţii au dat de ştire ministrului Daniel Funeriu că vor constitui o asociaţie a părinţilor şi elevilor ai acestei unităţi de învăţământ care să poarte numele Asociaţia Părinţilor şi Elevilor Şcolii Generale Dumitru şi Maria Pleniceanu”.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here