Schulz, fascinat de experienţa de la Târgu-Jiu

160

Pasionat de Brâncuşi, după cum i-a mărturisit primarului Florin Cârciumaru, preşedintele Parlamentului European a avut numai cuvinte de laudă după ce a părăsit municipiul Târgu-Jiu. Martin Schulz s-a declarat extrem de încântat de modul în care a fost primit aici şi de lucrurile pe care a putut să le vadă acasă la Brâncuşi, un nume pe care, până la vizita la Gorj îl pronunţa „Brancuzi”, ca orice străin. Ieri, la Bucureşti, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Traian Băsescu, Schulz a vorbit despre Târgu-Jiu şi locurile pe care le-a vizitat într-un mod neaşteptat de pozitiv.

“Am fost impresionat de acest loc. Masa Tăcerii este fascinantă şi susţin ideea ca acest obiectiv să fie inclus pe lista patrimoniului UNESCO. Am fost primit de un grup de 20 de tineri, în haine folclorice din regiunea respectivă, cu dansuri şi muzică folclorică, cu un cor de tineri care a cântat minunat şi am fost foarte impresionat şi vreau şi cu această ocazie să mulţumesc pentru contribuţia culturală pe care România o aduce Europei”, a spus Schulz. Preşedintele Parlamentului European a dezminţit cu această ocazie, întrebat fiind de jurnalişti, şi că ar fi intenţionat să îşi anuleze vizita la Gorj după ce democrat liberalii interpretaseră prezenţa sa aici ca un sprijin direct acordat candidaturii premierului Victor Ponta. “Eu am luat în calcul să îmi anulez vizita?! (…) Cel mai interesant lucru în viaţa publică sunt speculaţiile”, a spus Schulz, acesta răspunzând la fel de diplomatic şi în privinţa unei eventuale implicări a sa în campania electorală din România. “Sunt reprezentantul unei instituţii democratice şi într-o democraţie oricine este activ public trebuie să trăiască cu astfel de comentarii. Dar nu este potrivit pentru preşedintele PE să comenteze aceste comentarii”, a menţionat preşedintele PE.
Florin Cârciumaru este bucuros că, în calitate de gazdă, a făcut faţă cu brio cerinţelor unei vizite la un nivel atât de înalt. Edilul spune că a discutat cu Schulz despre pasiunea pe care acesta o are pentru Brâncuşi, operele de la Târgu-Jiu necunoscându-le însă decât acum. Primarul consideră că vorbele frumoase pe care le are preşedintele Parlamentului European sunt consecinţa directă a prezenţei acestuia la Târgu Jiu, lucrurile văzute şi trăite aici neputând fi reproduse de niciun raport sau informare oficială către Bruxelles. „A fost plăcut impresionat de ceea ce a văzut în parcurile cu operele lui Brâncuşi şi lucrurile pe care le-a aflat despre aceste opere, dar a fost la fel de impresionat şi de situaţia pe care o are judeţul în privinţa atragerii de fonduri europene nerambursabile. Suntem pe locul trei pe ţară în condiţiile în care ştim cu toţii că România este deficitară la acest capitol. A aflat care sunt proiectele în derulare la Târgu-Jiu şi care au finanţare europeană şi, din fericire, am avut ce să prezentăm pentru că am reuşit să obţinem la timp diferite finanţări pentru proiectele de care oraşul are nevoie”, spune edilul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here