Schinteie, contracandidatul primarului Pârjol de la Văgiuleşti

148

uataa motruPlecarea aproape intempestivă a lui Ilie Schinteie a avut un grad avansat de premeditare, acesta cunoscând cu exactitate marile dificultăţi ale unităţii pe care o conducea. La ultima şedinţă a consiliului de administraţie, cei care l-au susţinut pe Ilie Schinteie au fost consilierii PDL. Surse din acest partid dau, de altfel, ca sigură viitoarea candidatură a lui Schinteie la Primăria Văgiuleşti, la alegerile locale de anul viitor. Schinteie ar urma să candideze sub sigla PDL.

În ciuda faptului că până joia trecută între directorul Schinteie şi conducerea primăriei existase o relaţie foarte bună, două dintre motivele pentru care funcţia de manager cu delegaţie nu mai putea continua au fost explicate şi de către noi în sensul că: noul cod al muncii nu mai permite detaşări atât de lungi ca a lui Ilie Schinteie şi doar de 6 luni, în 26 noiembrie urmând să se ceară prelungirea detaşării acestuia din nou; iar ce-a de-a doua era legată de conflictul de interese în care era indusă artificial SC UATAA SA Motru, deoarece această unitate era în relaţii economice directe cu SNLO unde Schinteie era angajat cu contract de muncă.

Alegere dificilă

Sesizând aceste carenţe legislative primarul Hanu i-a cerut imperativ lui Schinteie să aleagă. Schinteie a declarat doar: “N-am avut forţa să mă despart de SNLO”. Problema este relativ simplă pentru fostul director de la SC UATAA SA Motru. În primul rând pentru că renunţă la dificultăţile asigurării funcţionării uzinei şi în acelaşi timp se pregăteşte să preia o funcţie de inginer mecanic în Bazinul Carbonifer al Văii Motrului.

Lansare în politică

Unele surse din PDL susţin faptul că Ilie Schinteie vrea să ajungă primar în comuna Văgiuleşti şi nu putea candida decât din partea PDL. El ar trebui însă să îl învingă pe actualul primar Constantin Pârjol – PSD, dar în acelaşi timp şi pe coordonatorul zonal al politicii social-democrate -vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Râbu. Contactat telefonic asupra acestei ipoteze Râbu nu a comentat posibilitatea avansată de Schinteie şi a declarat: ”dacă va candida este treaba lui. Noi ne luăm măsuri să îl sprijinim pe Pârjol fiindcă este un primar bun, gospodar şi harnic şi nu văd de ce nu l-am sprijini să conducă el comuna Văgiuleşti în continuare”. Primarul municipiului Motru nu se teme de plecarea lui Schinteie şi va organiza în condiţiile legii un concurs pentru postul de manager la SC UATAA SA Motru.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here