Schimbările vremii şi diferenţele de temperatură ne îmbolnăvesc

409

În plină vară, când ne-am fi așteptat la zile caniculare, s-a instalt o atmosferă specifică sezonului de toamnă; în continuare sunt anunțate ploi reci și temperaturi mult sub media obișnuită a perioadei. Toate aceste schimbări influențează negativ starea de sănătate a populației, însă medicii spun că se poate trece cu bine peste această perioadă, cu condiția să fie respectate câteva reguli.

Chiar dacă, din punct de vedere calendaristic suntem în plină vară, condiţiile atmosferice ne duc cu gândul la o toamnă autentică. Diferenţele notabile dintre temperaturile nocturne şi cele diurne, dar și ploile reci și abundente, au efecte negative asupra noastră. Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, oamenii se simt obosiţi, iritaţi, slăbiţi şi agitaţi. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta. “Sunt schimbări mari şi sunt resimţite mai ales de hipertensivi, reumatici şi cei cu gută. Au apărut şi foarte multe viroze cu determinism abdominal”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj.

Victimele schimbărilor vremii
Vârstnicii, dar şi copiii, sunt cei mai afectaţi de aceste schimbări bruşte de temperatură. Atunci când vremea se răceşte brusc, foarte multe persoane se confruntă cu ameţeli şi dureri de cap. Există mulţi oameni care, pe o asemenea vreme, acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică şi psihică, o stare de somnolenţă continuă şi chiar depresie, cu toate că se odihnesc corespunzător noaptea. În această perioadă, bolnavilor cronici li se recomandă să-şi ia tratamentele exact cum le-au prescris medicii curanţi şi să respecte regimul alimentar recomandat de specialişti.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here