Schimbări semnificative de şefi în Divizia Minieră şi în Divizia Energetică a CEO

177

Constantin Bălăşoiu, directorul Sucursalei Electrocentrale Işalniţa, alături de toată echipa sa de conducere, Marian Motocu, directorul Sucursalei Electrocentrale Craiova II, Florin Trofin, directorul de Resurse Energetice a Sucursalei Turceni sunt marile schimbări de la Divizia Energetică a Complexului Energetic Oltenia, bătute în cuie vineri de către Directoratul CEO. Nu sunt unicele însă din CEO, la Divizia Minieră s-au operat, de asemenea, schimbări, dar numai la două cariere, este vorba de Lupoaia, unde s-au făcut cele mai multe modificări în structura de conducere şi la Peşteana, unde au fost demişi patru şefi. Noii ocupanţi ai posturilor ca şi cei care au scăpat de schimbări, după patru luni de mandat, au primit, la finalul săptămânii trecute, deja deciziile de numire în noile funcţii.

Demiterile lui Motocu şi a lui Bălăşoiu de la Craiova II şi Işalniţa erau vehiculate deja de câteva săptămâni, asta şi urmare a anchetei legate de dispariţia cantităţii de cărbune de la unitatea condusă de Bălăşoiu. Faptul că Termocentrala Işalniţa a rămas fără cărbune a demonstrat că acesta lipsea, lăsându-i astfel fără replică pe cei care se apărau spunând că o mare parte din cantitatea lipsă s-ar fi aflat într-o groapă inexistentă. Constantin Budoace, Constantin Hoancă, Tudor Viorel şi Rujero Amzolini au fost schimbaţi o dată cu cei doi, cu Motocu şi Bălăşoiu.
“Bălăşoiu trebuie să răspundă pentru ce a făcut, pentru dispariţia celor 140.000 de tone de cărbune, dar şi pentru că a ridicat preţul la anumite piese de schimb. Mai mult şi-a angajat o rudă la pram la Craiova II, în nouă luni l-a făcut maistru şi i-a dat 40 de milioane de lei salariu. Nu este singura neregulă de acest fel comisă de Bălăşoiu. El mai este prins şi în traficul de cărbune, pe calea ferată. Se folosea cărbune de la Seciuri pe o firmă privată din Gorj.. Mai mult, la contractele cu telefonia s-au majorat nejustificat preţurile, şi altele. A dus o politică a jafului şi trebuie să răspundă”, a declarat Constantin Creţan, liderul FNM, întrebat cum comentează schimbarea lui Bălăşoiu din funcţie.

Organigramă schimbată la Turceni
Printre schimbările operate în cadrul Diviziei Energie se numără şi cea a lui Florin Trofin, directorul de Resurse Energetice a Sucursalei Turceni a CEO, soţul Valentinei Trofin directoarea de Resurse Umane de la Sucursala Electrocentrale Turceni. În cazul lui Trofin, postul i s-a desfiinţat, acesta urmând să revină înapoi la Sindicatul CE Turceni. Trofin ar fi căzut victima unei noi organigrame aprobate cu această ocazie la Turceni, organigramă care l-a lăsat fără post. Numele lui Trofin a fost vehiculat în scandalul marelui furt de fier de la fostul Complex Energetic Turceni, unul dintre cei reţinuţi în dosar fiind moşul de botez al fiicei acestuia.

Glomnicu şi Albişoru, pe făraş
Schimbările din Divizia Minieră au afectat la vârf, la finalul acestei săptămâni, şi UMC Lupoaia. Aici Alexandru Glomnicu, inginer-şef Mecanic şi Mareş Albişoru, inginer-şef Energetic ar fi fost demişi din funcţiile de la conducerea Carierei Lupoaia. Ar fi fost schimbat şi contabilul şef Virgil Mihăilă, iar unii spun că în discuţie s-ar fi pus şi rămânerea sau nu în conducerea unităţii a directorului adjunct Vasile Creţan.
Cert este însă că aceste schimbări ar fi avut şi avizul sindicatelor, Nicolae Bădiţa, de la Sindicatul Carierei Lupoaia, dându-şi girul pentru aceste modificări în structura de conducere a unităţii miniere ca şi juristul Nelu Roşca, consultat în acest caz.

Peşteana, fără patru şefi
Schimbările din conducerea UMC Peşteana sunt deja de notorietate asta şi în urma marelui scandal generat de destituirea politică a directorului Alexandru Braia, membru PNL. Aici au fost destituiţi pe lângă Braia şi Daniel Burlan, Leşu Daviţoiu şi Gheorghe Iordache.
Pe data de 28 iulie a expirat deciziile de numire pe patru luni ale directorilor CEO, atât din minerit cât şi din energie.
De astăzi, ocupanţii posturilor de conducere de la cârma unităţilor în cauză au mandate noi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here