Schimbări la vârful conducerii UCB Târgu-Jiu – Chiriţescu şi Cîrţînă nu mai sunt prorectori

145

deschidereDorel Chiriţescu şi Liviu Cîrţînă au renunţat de bună voie, la sfârşitul săptămânii trecute, la funcţiile de conducere deţinute în staff-ul de conducere al Universităţii ,,Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu.

Ambii erau prorectori ai instituţiei de învăţământ superior iar în şedinţa de Senat a UCB, care a avut loc vineri, ambii l-au anunţat pe rectorul Adrian Gorun că se retrag din aceste funcţii, unul motivând că nu se mai poate implica în activităţile specifice atribuţiei de prorector, în timp ce al doilea a menţionat că are probleme de sănătate care îl determină să demisioneze. Deşi s-a vehiculat că schimbarea ar fi fost decisă de Adrian Gorun, pe considerente politice, Chiriţescu reintrând în rândurile PNL Gorj, rectorul a negat orice implicare politică în această renunţare de la vârful UCB.

Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu avea până vineri trei prorectori în funcţie. Este vorba despre Dorel Chiriţescu, Liviu Cîrţînă şi despre Liviu Neamţu. În şedinţa de Senat de vineri, doi dintre prorectori au anunţat conducerea UCB că nu mai pot îndeplini aceste funcţii, din motive personale. Chiriţescu a anunţat că vrea să fie eliberat din funcţie, susţine Adrian Gorun, pentru că ar fi obosit. ,,Mi-a cerut eliberarea din funcţie deoarece a obosit şi nu se mai poate implica la fel iar Cîrţînă a anunţat că se retrage din motive de sănătate”, a declarat rectorul Gorun.

Contactat telefonic, Dorel Chiriţescu, a refuzat să comenteze această renunţare la funcţie, specificând răspicat, că este duminică, şi că nu vrea să răspundă la întrebările niciunui ziarist.

Reamintim însă că Dorel Chiriţescu a mai demisionat din această funcţie, de mai multe ori în ultimii ani. Ultimul incident a avut loc anul trecut în februarie. Atunci Chiriţescu a demisionat câteva ore, după o ceartă cu Adrian Gorun, motivul fiind atunci calificativele slabe ale UCB. La scurt timp Chiriţescu a revenit asupra deciziei.

În 2006 acesta şi-a mai dat o dată demisia, el făcând atunci parte din echipa fostului rector Emil Moroianu, el fiind în acea funcţie din 2004. După Moroianu, Chiriţescu a ocupat pentru un timp funcţia de rector al UCB, iar în 2007 a fost prorector cu atribuţii de rector, acestea fiindu-i lăsate de Adrian Gorun care ocupa o funcţie superioară.

Din trei prorectori, UCB a rămas cu doi

Renunţarea lui Chiriţescu şi Cîrţînă nu a rămas fără efect. Cei doi au fost înlocuiţi cu o singură persoană iar unul dintre posturile de prorector s-a scos din organigramă. ,,A fost numit prorector Mihai Cruceru iar acum universitatea a rămas doar cu doi prorectori”, a anunţat Gorun. Universitatea îşi reduce astfel una dintre funcţiile de conducere, în timp ce demisionarii rămân pe funcţii în universitate.

Chiriţescu rămâne astfel director la ID şi al editurii “Academica” şi a revistei universităţii iar Cîrţână rămâne director pe Calitate şi Relaţii Internaţionale. Cîrţînă a fost prodecan al UCB în perioada 2000-2004 şi 2004-2007, din 2007 şi până vineri acesta ocupând funcţia de prorector al UCB.

PNL dăunează grav … funcţiei?!

Chiriţescu a revenit recent în rândurile PNL, unde este, deocamdată, un simplu membru. Acesta se va bucura de o funcţie la vârful organizaţiei, probabil în trei luni de zile. Cel care l-a convins să facă pasul înapoi în partid este preşedintele PNL, Dian Popescu, care s-a arătat de altfel foarte încântat de reuşita sa.

Revenirea lui Chiriţescu în PNL, şi probabil candidatura sa viitoare pentru vreo funcţie în administraţia locală sau judeţeană, la viitoarele alegeri, s-a vehiculat că l-ar fi făcut vulnerabil la UCB. În rândul PNL Gorj s-a discutat cum că revenirea lui Chiriţescu în PNL i-ar fi afectat acestuia relaţia cu Adrian Gorun, care este membru PD-L. Gorun contestă însă aceste zvonuri. ,,Nu ştiam că Dorel Chiriţescu este membru PNL, şi că ar fi revenit recent în organizaţia liberală. Renunţarea sa nu a avut conotaţii politice, oricum o să îi spun să îşi regleze acest lucru cu ziariştii”, a conchis Gorun.

Chiriţescu a fost exclus din PNL Gorj în 2004, şi a vrut să revină în organizaţie după demisia lui Dan Ilie Morega. Acesta a participal la alegerile din 4 septembrie de la PNL Gorj, doar ca simplu spectator acesta neavând drept de vot.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here