Schimbări la vârful CEO! Cine vrea șefia Sucursalei Miniere!

6751

Foștii șefi în structurile de conducere ale CE Oltenia își găsesc loc, după ce părăsesc compania, la SPV-urile la care producătorul energetic este partener. Constantin Bălășoiu, ex-președinte al Directoratului, membru în CS și, ulterior, director al Direcției Strategie-Dezvoltare, va deveni director economic al societății CCGT Power Ișalnița SA, susțin unele surse. De asemenea, potrivit acelorași surse, din companie va pleca la pensie, în această lună, și Ion Paraschivu, directorul Sucursalei Miniere, iar în locul acestuia este preferat Constantin David, actualul șef al Carierei Roșiuța, însă lucrurile nu sunt definitiv stabilite.

După scandalul de presă generat în luna iulie a acestui an, când s-a decis ca lui Constantin Bălășoiu să-i fie prelungit contractul de muncă, cu trei luni, deși îndeplinea condițiile de pensionare, acesta va părăsi compania. Zilele următoare va expira perioada cu care i-a fost prelungit contractul, însă Bălășoiu va rămâne în sistem, conform surselor citate.
Mai exact, acesta va ocupa funcția de director economic al CCGT Power Ișalnița SA, un SPV la care CE Oltenia deține 59,9 % din acțiuni și are ca partener firma ALRO SA în proiectul ce vizează construirea unui parc fotovoltaic de 85 de MW, pe depozitele închise de cenușă și de zgură ale SE Ișalnița, a cărui valoare este de 378.893.987 lei (echivalent în lei a 76.331.437 euro). Practic, aproape toți șefii care au lucrat la elaborarea Planului de restructurare a CEO și nu mai lucrează în companie, și-au găsit loc la partenerii de afaceri ai acesteia. Tot în această lună se va pensiona și Ion Paraschivu, directorul Sucursalei Miniere, iar în locul acestuia unele resorturi politico-sindicale îl împing pe Constantin David, șeful Exploatării Miniere de Carieră Roșiuța.
Totuși, potrivit unor informații, poziția viitoare a acestuia nu e sigură, în contextul în care, în urmă cu câteva luni, fostul supraveghetor Gabriel Giorgi l-a acuzat public că nu și-ar fi îndeplinit indicatorii pe anul trecut. Constantin David a fost, până în urmă cu câțiva ani, membru PSD, însă în 2020 a candidat la funcția de primar al municipiului Motru din partea PMP.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here