Schimbări în organizațiile lui Davițoiu: Gorjul scapă, filialele din Olt, Vâlcea, Dolj și Mehedinți au președinți interimari

361

PMP a obținut în Gorj la localele din 5 iunie 6,75% din voturi, are un primar la Stejari, viceprimar în această comună, dar și la Berlești și Padeș, 47 de consilieri locali, trei județeni și doi municipali. Rezultatele nu au fost însă la fel de bune în celelalte județe din Oltenia, aflate sub coordonarea liderului de la Gorj, Nicu Davițoiu. PMP Vâlcea care a luat 2,67% și PMP Olt 2,55% au acum președinți interimari la conducere, schimbările fiind oficiate de Davițoiu.

Scorul PMP, obținut în Gorj, a scăpat partidul de schimbările de care au avut parte organizațiile care au luat sub 4,67% la scrutinul tocmai încheiat, adică sub media partidului pe țară. O declară chiar Nicu Davițoiu, coordonatorul PMP pe Oltenia, care a fost nevoit să tranșeze conducerile organizațiilor care au obținut prea puțin la alegerile de la începutul acestei luni. Schimbări s-au produs, mai ales, la Olt și Vâlcea care au avut cele mai mici procente din Oltenia. De altfel, la alegerile locale PMP Vâlcea a obţinut doar 2,67 la sută şi 16 consilieri locali. Președintele organizației Marian Mirea va fi menţinut în fruntea PMP Vâlcea, chiar dacă, deocamdată, în calitate de preşedinte interimar. “La Bucureşti a avut loc, recent, o analiză a rezultatelor obţinute, pe ţară, de către filialele judeţene ale Partidului Mişcarea Populară. S-a decis ca la toate organizaţiile, care au sub scorul partidului – aceasta însemnând 4,67 la sută -, liderii acestora vor fi transformaţi în lideri interimari, dacă, bineînţeles, nu s-au numit alţi lideri noi. În regiunea Oltenia, cu excepţia judeţului Gorj, toate celelalte judeţe au conduceri interimare, pentru că au obţinut rezultate sub media partidului pe ţară. Mă refer la Mehedinţi, la Dolj, Olt şi Vâlcea. La ora actuală, la Vâlcea, lider interimar a fost numit tot domnul Marian Mirea”, a declarat Nicu Davițoiu.

La PMP se iau analize!
Acesta a anunțat că peste tot se va face însă o analiză destul de pertinentă şi corectă a cauzelor care au dus la aceste rezultate. “La Gorj am scos şi primar, iar, în două localităţi mari şi într-un oraş, am pierdut, cu până la 15,16 voturi, primăriile respective. Am luat un scor destul de bun – cred că suntem al treilea judeţ din ţară având trei consilieri judeţeni şi doi consilieri municipali”, a declarat Nicu Davițoiu, anunțând că doar Gorjul a scăpat de radierile decise de centru.
O parte din rezultate sunt și meritul deputatului Scarlat Iriza, vicepreședinte al PMP Gorj, care a răspuns, în campanie, de 21 de localități din Gorj, care au scos, per total, 21 de consilieri PMP, un primar și doi viceprimari.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here