Schimbarea lui Manţog de la CE Turceni, la o decizie distanţă

135

deschidereDemocrat-liberalul Ionel Manţog, poreclit şi „baronul kilowatt”, îşi va pierde totuşi funcţia de director economic pe care o ocupă la Complexul Energetic(CE) Turceni, asta după ce i s-a pus în vedere să se suspende din PD-L ca urmare a dosarului penal în care este trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Ordinul de demitere din funcţie a lui Manţog se află deja pe masa ministrului Economiei, Ion Ariton, iar decizia este deja luată, susţin surse din minister.

La Ministerul Economiei s-a aflat, ieri, Octavian Graure, directorul general al Complexului Energetic Turceni care i-a cerut ministrului Economiei, Ion Ariton, schimbarea organigramei companiei energetice. În noua formulă de conducere, postul lui Ionel Manţog, respectiv director economic, nu se mai regăseşte. Surse din cadrul ministerului susţin că Manţog va fi schimbat din funcţie, prin desfiinţarea postului, iar ordinul de demitere deja ar fi fost semnat de Ariton.

„Am fost la Minister, dar nu cunosc, deocamdată decizia. Dacă a fost deja luată, trebuie să mi se comunice oficial la Complex, astfel încât să fie luată decizia de către Consiliul de Administraţie”, a declarat directorul general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure.

Postul special, dispare

Schimbarea organigramei de la Turceni ar fi fost cerută chiar de către ministrul Ion Ariton, după ce a constatat că aceasta ar fi diferită de cea a celorlalte complexuri energetice. Mai exact, la Turceni exista în plus postul de director economic, de altfel, înfiinţat special pentru Manţog, după ce a fost demis din funcţia de director general al unităţii. Mai mult, au existat numeroase voci care au contestat această poziţie, având în vedere că democrat-liberalul Ionel Manţog este de profesie jurist, iar funcţia de director economic presupune viza unui control financiar, lucru pe care nu-l poate face decât un economist.

În curând, Manţog îşi va pierde şi calitatea de membru al PD-L, având în vedere solicitarea partidului de le centru de suspendare din partid a tuturor celor care au fost trimişi în judecată.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here