Schimbare cu iz de business la vârful Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj

585

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), aflat în subordinea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, are începând din 1 septembrie un nou director. Este vorba despre Daniela Șcheau, angajată a CJRAE Gorj pe post de profesor consilier, care i-a luat locul fostului director Ion Elena. Schimbarea a lăsat însă loc de interpretări, deoarece nu a fost făcută publică și nici motivată de IȘJ, iar Elena ocupase, fără probleme, funcția de conducere în ultimii patru ani de zile, acesta fiind promovat din funcția de inspector școlar. Mai mult, noua numire este și ea controversată, directoarea având legături, prin soțul acesteia, cu o firmă care prestează de zor lucrări, pe cerere de ofertă, pe la școlile din județ.

Schimbarea de la vârful CJRAE Gorj a fost vehiculată abia cu o săptămână înainte de a se produce, doc 4 1promovarea Danielei Șcheau nefiind totuși o surpriză în cadrul instituției. Colegii noii directoare știau că aceasta ar fi bine văzută de conducerea Inspectoratului Școlar, deoarece respectiva ar fi avut legături, prin soțul său, cu afacerile derulate, prin firma privată TEHNOINSTAL SRL din Târgu-Jiu, la mai multe primării din Gorj.

Rîsu ori Remetea?!
Un exemplu în acest sens este chiar comuna Padeș, unde firma TEHNOINSTAL, condusă de Constantin Rîsu, la care prestează, coincidență, tocmai soțul noii directoare, a depus, recent, o ofertă pentru montarea unei centrale termice la una din școlile de aici. Tehnoinstal se arată dispusă să presteze lucrarea pentru suma de 119.885,34 de lei. Firma are însă concurență, o societate de casă, mai exact SC ELIMASTRO SRL, care a aparținut(până la numirea în funcția publică) viceprimarului ALDE de Tismana, Petre Narcis Remetea. Firma ELIMASTRO propune, în schimb, pentru aceeași lucrare, suma de 95.000 de lei.
doc 4La o comparație a celor două oferte, câștigătoare pare a fi firma ELIMASTRO din Tismana, care are, deja în derulare, și alte contracte cu Primăria Padeș, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei. Este vorba de investiții la toaletele instituțiilor de învățământ.
În perioada imediat următoare rămâne să se vadă care dintre cele două firme au mai mare influență la Padeș, asta dacă nu apar și alte societăți interesate de lucrare.
Dacă, câștigătoare este TEHNOINSTAL, care are un preț mai mare, cu siguranță numirea lui Șchiau de către IȘJ Gorj nu a fost chiar în van. Situația de la Padeș nu este însă singulară.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here