Schemă de minimis pentru meşteşugari şi artizani

278

De ieri au debutat înscrierile online în Programul de susţinere a meşteşugarilor şi artizanilor 2015, o schemă de minimis prin care aceştia au acces gratuit la târguri regionale de profil şi li se decontează transportul şi cazarea. Programul este derulat de către Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, care a prezentat condiţiile în care poate fi accesat acest program. “Începând cu data de 12 octombrie, ora 10.00, va fi activă pe site-ul www.aippimm.ro aplicaţia de înscriere în cadrul Programului naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului 2015”, se arată pe site-ul departamentului.
“Obiectivul general al schemei de minimis îl constituie stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din România, a întăririi clasei de mici meşteşugari şi artizani, care îşi desfăşoară activitatea individual sau organizat prin intermediul asociaţiilor ori al altor organizaţii, în special în localităţile rurale, dar şi în cele urbane, protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor şi relansarea serviciilor şi a produselor realizate de aceştia, în special a celor cu specific tradiţional, inclusiv obiecte de artă populară şi artizanat, promovarea acestor produse şi servicii pe pieţele naţionale şi internaţionale”, se precizează în documentaţia programului.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2015 este de 1.700.000 de lei, repartizat în mod egal, pentru organizarea celor opt târguri regionale pentru artizanat şi meşteşuguri 2015 şi pentru acoperirea cheltuielilor aferente participanţilor la târg. Se estimează participarea a minim 200 operatori economici cu obiect de activitate în domeniul meşteşugurilor şi artizanatului. Se asigură participarea gratuită la târg pentru aplicanţii selectaţi în urma înscrierii în program. Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora (după caz), precum şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului. Pot beneficia de prevederile programului operatorii economici: întreprinderi mici şi mijlocii, respectiv societăţile comerciale, societăţile cooperative, inclusiv societăţile cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanele fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, precum şi asociaţiile profesionale sau fundaţii.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here