Scarlatina încinge iar spiritele la Grădiniţa Nr.1 Târgu-Jiu

200

Picture 041 inscÎmbolnăvirea unui alt copil de la Grădiniţa nr.1 Târgu-Jiu, suspectat că are scarlatină, a creat din nou panică în rândul unora dintre părinţii copiilor de la această unitate de învăţământ. Micuţul a fost însă internat la contagioase, la jumătatea lunii noiembrie, dar s-a constatat că nu ar fi avut boala respectivă, deşi părinţi ai unora dintre micuţi susţin că mai sunt patru copii depistaţi în grădiniţă ca purtători ai virusului.

Părinţii în cauză, acuză în scris, conducerea Grădiniţei nr.1 de lipsă de transparenţă, şi menţionează că aici s-ar fi depistat recent şi copii cu păduchi. Conducerea grădiniţei contestă însă acuzele care i se aduc, fiind susţinută în declaraţii şi de cei de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

Un grup de părinţi ai copiilor de la Grădiniţa nr.1 Târgu-Jiu au sesizat din nou Gorjeanul pe motiv că scarlatina ar face ravagii printre copiii care sunt educaţi aici. Părinţii sunt cei care sesizează că pe 14 noiembrie un copil ar fi fost depistat iar cu scarlatină şi că alţi patru sunt purtători ai virusului. “În urmă cu aproximativ trei săptămâni, 14-15 noiembrie, un alt caz a fost depistat şi confirmat, de această dată la grupa pregătitoare. Acel băieţel a fost internat şi se poate verifica. S-au făcut analize şi celorlalţi copii, dar, doar patru au fost depistaţi ca purtători ai virusului. Şi de această dată, cadrul medical, de comun acord cu conducerea unităţii, a ţinut totul sub tăcere, nu au informat nici personalul didactic, nici personalul de îngrijire ba mai mult le-a fost interzis, celor care ştiau, orice fel de discuţie cu părinţii referitor la copii. Noi ştiind de aceste muşamalizări am făcut pe cont propriu analizele la copii şi am aflat că sunt şi alţii purtători ai virusului”, explică în scrisoarea trimisă la Gorjeanul, părinţii nemulţumiţi. Tot ei anunţă că una dintre cadrele medicale ar fi fost demisă din funcţie de conducerea grădiniţei iar persoana rămasă la cabinetul medical nu ar fi competentă să verifice medical copiii, dovadă analizele făcute voluntar de părinţi. “Suntem îngrijoraţi şi că săptămâna trecută mai mulţi copii au fost depistaţi cu păduchi şi ne întrebăm ce mai urmează să se întâmple”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

“Nu avem scarlatină”!

Directoarea grădiniţei Loredana Deaconescu spune însă contrariul, copilul în cauză internat ar fi fost doar suspectat de scarlatină, nu ar fi copii purtători ai virusului în grădiniţă, nu s-ar fi depistat nici păduchi şi cadrul medical în cauză s-ar fi pensionat după ce a fost detaşat la o altă unitate similară. “A fost un copil internat pe data de 14 noiembrie fiind suspectat de scarlatină dar nu sunt alţi copii purtători ai virusului. Nu înţeleg de unde aceste nemulţumiri deoarece noi am fost tot timpul la dispoziţia părinţilor”, a declarat directoarea Deaconescu. Declaraţiile şefei grădiniţei sunt susţinute, de altfel, şi de reprezentanţii DSP Gorj care contestă existenţa scarlatinei în grădiniţă. “A fost un copil internat în noiembrie dar boala, scarlatina, nu s-a confirmat. Nu există alte cazuri în această unitate de învăţământ. Nu există un focar dar chiar şi aşa copiilor li s-a dat preventiv tratament medical. Acolo sunt alte probleme mai mult există un conflict intern”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian. Acesta este al doilea val de sesizări primite de Gorjeanul în legătură cu Grădiniţa nr.1 Târgu-Jiu.

A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here