Scandalagii amendaţi de jandarmi

267

Tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea şi participarea la scandaluri sau consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, sunt doar câteva dintre faptele ce le-au adus săptămâna trecută mai multor persoane amenzi usturătoare sau avertismente scrise din partea jandarmilor.

Marţea trecută, Compartimentul Monitorizare Misiuni şi Evenimente al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a primit un apel efectuat prin Centrala unităţii, prin care ofiţerul de serviciu de la Penitenciarul Târgu-Jiu a solicitat sprijinul jandarmilor deoarece în faţa penitenciarului un grup de persoane tulbură ordinea şi liniştea publică prin strigăte şi larmă. La faţa locului a fost direcţionată echipa de intervenţie, care a constatat cele sesizate, fiind aplicate un număr de cinci sancţiuni în valoare de 3700 lei. Unul dintre scandalagii, aflat în stare vădită de ebrietate, a fost condusă la sediul poliţiei pentru manifestări violente.

Amenzi şi pentru elevi
Printre persoanele sancţionate de jandarmi săptămâna trecută se mai numără şi patru elevi. De exemplu, o adolescentă în vârstă de 17 ani, din Târgu-Jiu, s-a ales cu nu mai puţin de trei amenzi. „C.A.B., de 17 ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost sancţionată contravenţional conform Legii 61/1991 R., cu amendă în valoare de 200 lei, deoarece aflându-se pe strada Tudor Vladimirescu a adresat cuvinte şi expresii jignitoare unei persoane, cu amendă în valoare de 200 lei, deoarece a provocat şi participat la un scandal şi cu amendă în valoare de 500 lei, deoarece a tulburat fără drept liniştea locuitorilor prin strigăte şi larmă”, a anunţat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. Un alt elev în vârstă de 18 ani, domiciliat în Bumbeşti-Jiu, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 lei, conform Legii 61/1991 „R”, deoarece a tulburat ordinea şi liniştea publică prin acte şi gesturi obscene, provocând indignarea elevilor aflaţi într-o sala de clasă. Un alt adolescent din Bumbeşti-Jiu s-a ales cu o amendă în valoare de 250 de lei după ce a pătruns fără drept în incinta unei instituţii de învăţământ din localitate, prin escaladarea gardului împrejmuitor, încălcând normele legale de acces. Sancţionat de jandarmi, de această dată cu avertisment scris, a fost şi un elev de 17 ani, domiciliat în comuna Muşeteşti, care a tulburat ordinea şi liniştea publică în timpul orelor de curs prin strigăte şi larmă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here