Scandal sexual la Spitalul Dobriţa: Protagoniştii, infirmiera Ileana şi pacientul bolnav de TBC

1550

deschidereSex în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie ,,Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa, în timpul serviciului şi contra cost. De asta este acuzată una dintre infirmierele unităţii medicale gorjene, de unul dintre pacienţi, bolnav de TBC, care susţine că ar fi întreţinut cu aceasta, în mod repetat, relaţii sexuale

, locul ales de salariata sanatoriului pentru acest ,,tratament” fiind chiar vestiarul ei dar şi salonul bolnavului. Pacientul o acuză pe salariată chiar de prostituţie dar şi de încălcarea flagrantă a Codului Muncii şi a Codului Penal. Conducerea spitalului, preocupată de salvarea unităţii de la închidere, promite însă că va lua măsuri împotriva infirmierei Ileana Bruciu, dacă ancheta desfăşurată de poliţie îi va arăta vinovăţia.

Spitalul de la Dobriţa este cutremurat de la începutul acestui an de un scandal sexual, care pică prost în momentul în care conducerea unităţii medicale încearcă să salveze spitalul de proiectul dezastruos al ministrului “portocaliu” al Sănătăţii. Din păcate, cele petrecute în cadrul unităţii medicale nu pot fi trecute cu vederea, mai ales că presupusa vinovată a faptelor abominabile, stă bine mersi la muncă, şi mai mult continuă să îl agaseze pe bolnavul pe care la ţăpit. Este vorba despre infirmiera Ileana Burciu, în vârstă de peste 35 de ani, protagonista acestui scandal, pe care în loc să îi pună punct îl inflamează, introducându-l în scenă şi pe soţul ei, şi el salariat al spitalului. Pentru a înţelege mai bine de ce este acuzată că face o salariată a spitalului în timpul serviciului, scăpând de ochii vigilenţi ai superiorilor, aveţi la dispoziţie declaraţia bolnavului Adrian, un tânăr de 31 de ani din Gorj, internat la Dobriţa de aproape un an şi jumătate, bolnav de TBC.

Mărturia pacientului

“Mă aflu internat în Secţia I a Spitalului TV Dobriţa suferind de TBC dar vă aduc la cunoştinţă un caz care m-a adus în pragul disperării şi mi-a agravat boala. Pe parcursul internării mele, de aproape un an şi jumătate, infirmiera Ileana Bruciu, care lucrează la acest spital, prin vizite mai dese la salonul meu, prin mici atenţii a ajuns să îmi ceară mici sume de bani, sub formă de împrumut, sub pretextul că îmi va asigura condiţii mai bune în spital. Sume în cauză mi-au fost înapoiate la început până când mi-a cerut o sumă mai mare de bani. Este vorba despre 16 milioane pe care eu i-am împrumutat. Ea spunea că soţul ei a fost operat de ulcer şi astfel avea nevoie de aceşti bani”, îşi începe declaraţia tânărul Adrian.

Povestea de alcov, savuroasă, de la Spitalul Dobriţa din comuna Runcu nu se opreşte aici, pacientul explicând cum a ajuns în patul celei care îl îngrijea. “Până să îi dau banii, relaţia mea cu Ileana era ca una de concubinaj, eu întreţinând relaţii sexuale cu ea, în mai multe rânduri în vestiarul ei de serviciu, când era în tură indiferent că era noaptea sau ziua. Pentru ea nu conta. Momentele de intimitate dintre noi le-am filmat cu telefonul mobil al meu. În momentul în care i-am cerut cei 16 milioane înapoi, ea mi-a spus că nu îmi dă banii dar s-a achitat de datorie prin relaţiile sexuale prin care le-am întreţinut. I-am cerut banii de mai multe ori, ea începând iniţial să trateze totul cu gluma apoi cu nervi. Când am văzut că nu am ce face şi trebuie să restitui banii împrumutaţi m-am adresat conducerii spitalului care ne-a chemat pe toţi cei implicaţi, inclusiv doctorii şi asistenţii de pe secţie, pentru a clarifica problema”, a completat pacientul.

Fotografii şi filmări pe telefonul mobil

Ajunşi în faţa conducerii spitalului, atât Adrian cât şi infirmiera Ileana şi-au spus fiecare punctul de vedere, declaraţiile nefiind însă suficiente pentru elucidarea faptelor. “Eu am probat aici faptul că deţineam fotografiile privind relaţia noastră, dar şi înregistrările de pe telefonul mobil. Ea a recunoscut aici că a întreţinut relaţii sexuale cu mine dar că a făcut-o din plăcere şi nu pe bani. Am prezentat aceste fotografii dar aici în cadrul şedinţei mi-a luat două dintre pozele cu noi doi pe care le-a rupt, asta după ce le-a văzut toată lumea. Ultima fotografie pe care am avut-o ea s-a repezit imediat la mine şi mi-a rupt-o din mână, pe holul secţiei, după şedinţă. Asta în prezenţa mai multor martori. De asemenea, cu o seară înainte ea mi-a aruncat telefonul mobil în toaletă tot pentru a distruge probele, ea neştiind că eu am şi poze scoase”, a declarat pacientul lezat.

Poliţia pe firul întâmplării

După cele întâmplate, Adrian l-a anunţat pe managerul spitalului, Tiberiu Tătaru, pentru cele petrecute, iar acesta a sesizat poliţia, cinci agenţi de la Poliţia Runcu prezentându-se în aceeaşi zi la spital. “Am fost chemat şi eu şi ea pentru a da declaraţii, le-am povestit poliţiştilor tot ce s-a întâmplat şi după ce am discutat cu managerul şi cu juristul Simionescu, nu am făcut o plângere împotriva ei doar am cerut să mă lase în pace. Managerul a promis că va lua măsuri împotriva ei, dar ea a fost mutată de pe secţie în urmă cu 2 săptămâni dar în rest nu s-a întâmplat nimic. Ea vine în continuare şi mă ameninţă, îmi trimite vorbe prin colegi”, a declarat Adrian.

Managerul Tătaru spune însă că lasă poliţia să elucideze cele petrecute, mutarea infirmierei de la Secţia I făcându-se la cererea medicului şef de secţie nu ca urmare a scandalului creat de Ileana.

Tătaru promite însă că va lua măsuri împotriva vinovatei dacă poliţia va constata acest lucru, el confirmând existenţa sesizării făcute atât de pacient cât şi de infirmieră.

Soţul infirmierei, corecţie cu parul

Reaua credinţă a infirmierei, în opinia fostului amant, nu se opreşte însă aici. Ultima întâmplare s-a petrecut chiar sâmbătă când Ileana i-a transmis lui Adrian, în curtea spitalului, că vrea să vorbească cu ea. “Eu mă întorceam de la chioşc şi m-am întâlnit cu ea din întâmplare, iar ea mi-a spus că vrea să stea cu mine de vorbă. Atuncea mi-a propus că în schimbul banilor pe care ea mi-i va da eu să merg la managerul spitalului şi să îi spun că totul a fost o invenţie de-a mea. Am refuzat-o categoric. Apoi mi-a spus, la scurt timp, că soţul ei Vergi vrea să îmi vorbească şi să cădem la o înţelegere. L-am sunat faţă de doi bolnavi iar el, în schimb, m-a înjurat şi m-a ameninţat. Eu i-am spus însă că nu vreau scandal doar să se termine cu balamucul dar trebuia ca sâmbătă la orele 16.00 să mă întâlnesc cu el la staţia de gaze a spitalului. Am acceptat, am şi informat asistentul de serviciu, asistenta şefă Mihaela Sima, şi pe Ileana Cârlogan, asistent principal”, a declarat Adrian. Până să se ducă însă la întâlnire cu soţul infirmierei, muncitor necalificat în cadrul spitalului, s-a întâmplat însă ceva. “L-am văzut apoi din întâmplare pe geam pe soţul infirmierei. Avea un par în mână şi se deplasa la locul întâlnirii, moment în care am sesizat asistentele iar ele mi-au spus să nu mai merg la întâlnire”, a declarat terorizat tânărul care a anunţat că a luat legătura că juristul unităţii şi a făcut o plângere penală împotriva soţului femeii.

Infirmiera nu este la prima abatere?!

Pacientul este de părere că doar poliţia poate face lumină în acest caz mai ales că Ileana nu ar fi la prima abatere de acest gen. “Ea nu este la prima abatere, ea mai având şi alţi bolnavi pe care i-a fraierit, dar care nu au avut curajul să spună acest lucru”, a declarat Adrian care susţine că vrea să i se înapoieze banii împrumutaţi şi să fie lăsat în pace. ,,Consider că această faptă nu se poate petrece într-o instituţie de sănătate de stat, ba din contră, această infirmieră prin fapta sa a comis o mare încălcare a codului muncii şi a celui penal, practicând prostituţia şi înşelând bolnavii într-un spital de boli contagioase”, a declarat Adrian care a menţionat că a fost uimit când chiar soţul femeii la fel ca şi ea a spus că “păsărica costă bani”. Pacientul susţine că după ce a dat declaraţii la poliţie aşteaptă acum ca ancheta să fie concludentă.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here