Scandal pentru închiderea mineritului! Proteste la Târgu-Jiu!

2052

Închiderea mineritului, aparent din pixul unui singur om, duce la protestele de azi, din centrul orașului, acolo unde, de peste un an, angajații CEO își cer pensionarea anticipată în baza condițiilor speciale în care au lucrat.

Spunem că lacătul pe CEO doar ,,pare” să fie pus de un singur om, pentru că Virgil Popescu este vârf de lance împotriva termocentralelor, dar a fost la un pas să intre la șefia PNL, în prima linie și, mai mult, în aparițiile televizate, vedem cum este felicitat de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă.

Virgil Popescu, de neoprit
Cu alte cuvinte, Virgil Popescu este un politruc bazat, susținut chiar de șefii țării din ,,guvernul meu”, în frenezia lichidării energiei pe cărbune din România. Între timp, celelalte state din UE își asigură sistemul energetic, menținând minele și carierele, ba chiar finanțând deschiderea altora noi. După ce și această industrie va fi pusă la pământ, Virgil Popescu se va putea retrage, liniștit, la Petrom, acolo unde îi este de fapt fieful, iar angajații rămași fără slujbe, la mila sorții.

Federațiile sindicale, mute
În timp ce liderii federațiilor sindicale vorbesc anemic și cât se poate de încet despre ce se întâmplă cu termocentralele din Oltenia, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, lider al Pieței, anunță continuarea protestelor cu un mesaj atât pentru politicieni, cât și pentru liderii sindicatelor mari: ,,Stimați colegi, cred că acum vă este foarte clar că suntem lăsați singuri în fața acestui PLAN DE ÎNCHIDERE! Guvernanții au dat ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru ÎNCHIDEREA activității de producție a energiei electrice pe bază de cărbune, un PLAN DE ÎNCHIDERE de la care nu se abat și pe care îl respectă cu strictețe, însă când vine vorba despre noi, despre oamenii care muncim în acest domeniu, nu au nici-un plan și pur și simplu suntem lăsați la voia sorții!”

Gargară politică cu mii de concedieri în plan
Manu Tomescu: ,,Stimați colegi, de zeci de ani liderii politici ne tot spun că sunt preocupați de soarta C.E.Oltenia însă paradoxal noi pierdem locuri de muncă în fiecare an, suntem din ce în ce mai puțini, mai îmbătrâniți și mai îmbolnăviți, muncim cu lipsuri din ce în ce mai multe și preluăm sarcini din ce în ce mai multe! Iar cu toate astea GARGARA lor cu salvarea C.E.Oltenia continuă și în aceste zile când au dat chiar și ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru ÎNCHIDEREA grupurilor energetice și a carierelor miniere! Suntem lăsați singuri în fața acestui PLAN DE ÎNCHIDERE pentru că SISTEMUL politico-sindical din jurul C.E.Oltenia este clar de partea guvernului în această privință! Doar i-am văzut cu toții cum s-au tras în poze pe la tot felul de întâlniri avute la București! Nu cred că s-a mai întâmplat vreodată în lumea asta ca un guvern să dea o Ordonanță de Urgență pentru închiderea unei activități prin care se vor pierde mii de locuri de muncă, iar conducătorii majorității sindicatelor din acel domeniu de activitate să nu organizeze nici măcar un singur protest! Stimați colegi, noi, liderii Sindicatului Energia Rovinari împreună cu toți ceilalți protestatari din Piața Prefecturii, Târgu-Jiu, nu vom aștepta ca mieii la tăiere și ne vom bate până la capăt pentru PROTECȚIA SOCIALĂ a tuturor salariaților din C.E.Oltenia, în fața acestui PLAN DE ÎNCHIDERE! Vă așteptăm să veniți alături de noi și împreună să ne luptăm pentru drepturile și interesele noastre! Salvarea salariaților din C.E.Oltenia trebuie să înceapă în primul rând cu deblocarea și aplicarea în totalitate a legii 197/2021! Trebuie făcute URGENT angajări pentru întinerirea forței de muncă și ameliorarea deficitului de personal din producție! Și nu în ultimul rând trebuie făcute URGENT investiții reale și consistente în utilajele, liniile tehnologie și instalațiile din C.E.Oltenia!”, a scris Manu Tomescu pe Facebook.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. Drumul spre redimensionarea CEO este clar,nu știu dacă vom m-ai putea opri planurile gândite atunci când am primit banii pt certificatele de poluare . Singura speranță este un plan bine pus la punct pt protecție socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here