Scandal mocnit în PNL pentru “numirea” lui Lupulescu

905

IMG_2086Numirea lui Octavian Lupulescu în locul actualului prefect rămas în funcţie, Liviu Andrei, de către liberalul Dian Popescu, fapt care trebuia să se petreacă ieri, a creat discuţii interne în sânul PNL Gorj. Asta, în condiţiile în care promovarea lui Lupulescu nu a mai avut loc, ca urmare a schimbării de ultim moment survenită la nivel central, şi a păstrării lui Andrei pe funcţie. Totul, deoarece promovarea lui Lupulescu pe funcţia de prefect s-ar fi făcut fără consultarea Biroului Permanent Judeţean al PNL Gorj şi fără aprobarea Delegaţiei Permanente a PNL Gorj, Lupulescu, de loc din Ţicleni, fiind considerat ,de o parte dintre liberalii cu ştate vechi, doar ,,omul” lui Dian Popescu.

Faptul că Octavian Lupulescu, fostul şef de la ,,mascaţi” ar fi putut fi promovat ieri prefect de Gorj în locul lui Liviu Andrei, cu susţinere PNL, nu le-a picat prea bine tuturor liberalilor din structurile de conducere ale PNL Gorj. Lupulescu a fost întors astfel pe toate părţile de către liberalii vechi fiind considerat doar o ,,achiziţie” politică recentă, făcută cu şustă de către Dian Popescu, şeful PNL Gorj, care ar fi intenţionat să îşi promoveze ,,consăteanul” fără acordul conducerii PNL Gorj. S-a criticat inclusiv faptul că Lupulescu nu are nici măcar un an în PNL, acesta fiind membru doar din octombrie 2011, adus aici de şeful organizaţiei judeţene, de loc din Ţicleni.

Alte patru propuneri

S-a comentat, de asemenea, faptul că promovarea lui Lupulescu nu s-a făcut cu acordul organizaţiei judeţene, Biroul Politic Judeţean al PNL Gorj şi nici Delegaţia Permanentă nefiind consultată de Dian Popescu, în acest sens. Unii comentau chiar că Dian şi-ar fi luat nasul la purtare şi că a devenit periculos făcând doar ce vrea în organizaţie. S-a adus în discuţie şi faptul că oamenii cu ştate vechi, gen Geo Paraschivu, Virgil Drăguşin, Gheorghe Orzan şi Dragoş Păsărin ar fi putut fi mult mai indicaţi pentru funcţia de la vârful Prefecturii Gorj, decât Lupulescu care are şi el un CV impresionant, dar ar fi venit pe uşa din dos la PNL.

Lupulescu, pregătit pentru toamnă

Concret este însă că Lupulescu nu era pregătit de Dian Popescu pentru a prelua Prefectura Gorj de acum, ci pentru toamnă era vehiculată această variantă. Din acest motiv, Dian Popescu nici nu a discutat oficial numirea lui Lupulescu cu conducerea partidului, dar a anunţat numele prefectului sub impulsul celor petrecute marţi seara, când la nivel central s-a anunţat că premierul Victor Ponta a schimbat toţi prefecţii din ţară, susţinuţi de PDL şi UNPR. Dian a cedat în aceste condiţii, făcând publică surpriza care a uimit nu numai presa şi pe propriii săi colegi de partid. Din acest motiv, discuţiile nici nu au întârziat să apară, curios, chiar în sânul PNL Gorj, făcându-se legătura între Dian Popescu din Ţicleni şi Tavi Lupulescu din aceiaşi localitate.

Apropiat de Condescu sau nu?!

În acelaşi context, numele lui Lupulescu a fost rapid asociat cu cel al lui Marin Condescu, cu PDL şi chiar cu aşa-zisa mafie de la AJVPS Gorj, unde acesta este preşedinte. Criticile au continuat pe marginea faptului că Lupulescu este pensionar, PNL-ul având şi alte persoane mult mai bine pregătite pentru funcţia de prefect. În prezent însă Lupulescu studiază la Colegiul Naţional de Afaceri Interne, luând în calcul şi INA. După cele petrecute însă, promovarea lui Lupulescu la Prefectura Gorj, de luna viitoare, pare mult mai credibilă şi realizabilă, până în iunie Dian Popescu putând să îşi consulte propriii colegi în legătură cu promovarea fostului şef de la ,,mascaţi” în locul lui Liviu Andrei. Să nu uităm însă că Dian controlează atât Biroul Permanent Judeţean al PNL Gorj cât şi Delegaţia Permanentă, deciziile sale trecând ,,ca-n brânză” prin cele două organisme.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here