Scandal la Vişina, soldat cu dosare penale

179

Doi tineri au ajuns în atenţia poliţiştilor gorjeni după ce s-au luat la bătaie într-un local din zona Vişina. În urma cercetărilor poliţiştilor, unul dintre tineri s-a ales cu dosar penal iar celălalt a primit o amendă de 100 de lei pentru că a sesizat prin apelul de urgenţă 112 aspecte nereale.

În dimineaţa zilei de marţi, 23 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către B.N., de 36 ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia, despre faptul că aflându-se într-un local public din zona Vişina, a fost agresat fizic de către un alt consumator. În timp ce poliţiştii ajunşi la faţa locului efectuau investigaţii cu privire la împrejurările în care s-a produs altercaţia, B.N. a revenit cu o altă sesizare pe 112, ocazie cu care a relatat că în prezent se deplasează la o unitate medicală din Târgu-Jiu şi a constatat că îi lipseşte din buzunar suma de 3.000 de euro, pe care ar fi avut-o asupra sa în momentul agresiunii. Cu ocazia primelor cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că B.N., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a avut un conflict spontan cu H.V., de 26 ani, din Târgu-Jiu, acesta degenerând într-o altercaţie fizică. Din declaraţiile persoanelor martore la eveniment a rezultat că B.N. nu fost văzut cu sume importante de bani asupra sa. Ulterior, la sediul poliţiei a ajuns şi apelantul care a declarat că a fost agresat fizic de către tânărul de 26 de ani, însă nu avut asupra sa suma de 3.000 de euro. Pe numele suspectului agresiunii a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Pentru că a sesizat prin apelul de urgenţă 112, aspecte nereale – sustragerea unei sume de bani, poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a lui B.N. cu amendă în cuantum de 100 de lei.

Administratorul barului, sancţionat pentru neasigurarea ordinii publice în local

Pe parcursul cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că C.I., administratorul localului, nu a respectat obligaţia prevăzută de Legea nr. 61/1991, actualizată, aceea de a lua măsuri de asigurare a ordinii publice în local cu personal propriu sau specializat. În acest sens au fost întocmite acte premergătoare conform art. 1, pct.3 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Cercetările sunt continuate în vederea lămuririi împrejurărilor exacte în care a avut loc evenimentul şi stabilirii răspunderii judiciare a persoanelor implicate.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here