Scandal la Albeni după demisia primarului

403

Luna aprilie, s-a încheiat la Albeni cu demisia din funcție a primarului ales, anul trecut, în timp ce luna mai a debutat cu un protest al localnicilor, care s-au strâns, ieri, în fața primăriei pentru a-și arăta susținerea pentru acesta. Silviu Ionuț Stan a avut mai multe neînțelegeri în ultima vreme cu consilierii locali, pe care i-a amenințat inclusiv cu reducerea indemnizației de 5% pe care o primesc aceștia pentru fiecare ședință la care participă. La sfârșitul lunii aprilie, edilul și-a înaintat demisia către secretariatul Primăriei Albeni, ieri, aceasta fiind așteptată să ajungă la secretarul localității, Răzvan Nica, pentru a fi prezentată consilierilor locali, reuniți într-o ședință de urgență în cursul după-amiezii. Nică nu excludea posibilitatea ca după ce toate oficialitățile vor lua act de demisia edilului să ajungă el să fie desemnat primar interimar, în localitate neexistând un viceprimar. Au mai fost situații de acest gen și în alte comune din județ, deși consilierii tocmai această variantă o agreează, aceea a numirii unui viceprimar din rândurile lor.

Localnicii, care îl susțin pe primarul demisionar, s-au strâns în fața primăriei tocmai pentru a-și manifesta sprijinul pentru Stan și dezaprobarea pentru ceilalți consilieri, precum și pentru ideea acestora de a pune un viceprimar care, ulterior, să devină primar. “Nu vrem așa ceva. Am avut înainte, nu au fost buni de nimic. Primarul ăsta a făcut treabă, de asta a venit lumea aici, pentru el, să îl susțină. În câteva luni de când e primar a demonstrat că poate să rezolve lucrurile, față de toți ceilalți care au fost. Consilierii sunt numai contra lui și pe interese, să își ia ei banii. Să se ducă ei acasă și să îl lase să facă treabă pentru că a urnit lucrurile din loc și poate să continue foarte bine. Noi îl susținem”, a spus o localnică. O bătrânică venită cu bastoane în ambele mâini a ținut să precizeze că la cei 80 de ani ai săi nu a întâlnit primar mai bun în Albeni. “A făcut minuni pentru comuna asta. S-a apucat de drumuri, i-a pus la muncă pe leneși, a plătit pentru înmormântarea celor care nu aveau pe nimeni. Oamenii sunt mulțumiți de el și să știți că de aia ne-am strâns toți aici, pentru el. Credeți că mi-e ușor să vin în bastoane până aici? Nu, dar e un om pe care îl vrem în fruntea noastră”, a spus octogenara.
În mijlocul protestatarilor a ajuns spre prânz și prefectul Ciprian Florescu, acesta încercând să calmeze spiritele, mai ales că după-amiază era programată o ședință de Consiliu Local la care oamenii spuneau că vin pentru a-și exprima nemulțumirea în față pentru consilierii ce nu îl vor pe Stan în fruntea primăriei. Prefectul le-a cerut localnicilor să înțeleagă faptul că și primarul și consilierii sunt votați democratic și că votul trebuie respectat pe parcursul întregului mandat de 4 ani. Florescu a precizat că urma să discute cu primarul demisionar pe parcursul zilei pentru a clarifica lucrurile, fiind puțin probabil însă ca edilul să mai revină asupra demisiei, hârtia semnată de el urmând să își continue de acum încolo traseul legal, în baza ei de la 1 iunie postul de primar de la Albeni devenind vacant.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here