Scandal între vecini încheiat cu o condamnare

2174

Un pensionar din Motru a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a condus băut și fără permis un tractor pe un drum județean din Gorj. Bărbatul a fost pârât la poliție de un vecin cu care se află în conflict.

„În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că, la data de 28.08.2021, orele 20.20, lucrătorii de poliție aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au fost sesizați prin apelul de urgență SNUAU 112 cu privire la faptul că inculpatul a condus un tractor marca U650, neînmatriculat sau neînregistrat în circulație, fără a poseda permis de conducere și sub influența alcoolului, pe DJ 671 B”, potrivit rechizitoriului.
Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar tractorul era neînmatriculat sau neînregistrat în circulație. Pentru că mirosea puternic a alcool, pensionarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Reclamat de vecin
Bărbatul a recunoscut că în ziua respectivă a traversat DJ 671 B Horăști-Motru și a mers cu tractorul pe un drum agricol, în lunca râului Motru, pentru a cosi fânul de pe un teren ce îi aparține. În timpul muncilor agricole, bărbatul a consumat 2,5 litri de bere, iar seara, când a revenit cu tractorul pe drumul județean, a fost oprit de poliție, după ce un vecin l-a reclamat la 112.
„Când inculpatul a virat stânga pe DJ 671 B, a rupt stâlpul indicatorului rutier STOP, pe care l-a agățat cu cositoarea și a condus tractorul pe acest drum județean până în dreptul locuinței martorului (…), cu care se afla într-un litigiu civil, unde a ambalat tractorul circa 15 minute, după care a revenit cu acesta pe același drum județean, până în dreptul locuinței lui (…), parcându-l pe partea dreaptă a drumului, în afara carosabilului și lovind gardul de beton împrejmuitor al acesteia cu cositoarea. Imediat a coborât din tractor și, în timp ce verifica dacă a suferit avarii, a fost identificat de organele de poliție, care au sosit la fața locului în timp ce tractorul era pornit”, se mai arată în rechizitoriu.
Bărbatul nu este la primul conflict cu legea penală, fiind condamnat pentru fapte similare în urmă cu doi ani, cu amânarea executării pedepsei.
Acum, Judecătoria Motru a decis aplicarea unei pedepse de un an închisoare la care a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, bărbatul având de executat un an şi 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost însă suspendată pe un termen de supraveghere de doi ani, timp în care bărbatul va trebui să respecte mai multe măsuri și să lucreze 60 de zile în folosul comunității.
Nemulțumit, pensionarul a atacat decizia instanței, pentru ca ulterior să-și retragă plângerea. El a fost obligat să achite statului 200 de lei, drept cheltuieli judiciare, sentința pronunțată săptămâna trecută fiind definitivă.
I.I.