Scandal în prima zi a anului la Rovinari

398

Încăierare cu scaune rupte şi pahare sparte într-un bar din Rovinari chiar în prima zi a anului. Ameţiţi bine, mai mulţi clienţi ai localului s-au luat la bătaie, reuşind ca în timpul scandalului să distrugă mai multe piese de mobilier, pahare şi scrumiere. Doi dintre scandalagii au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Alţi trei bărbaţi, suspectaţi de asemenea că ar fi participat la încăierare, au fost daţi în urmărire la nivel naţional.

În dimineaţa zilei de 1 ianuarie, la ora 08:20, Poliţia Oraşului Rovinari a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 32 ani, din Târgu-Jiu, administrator al unei societăţi comerciale din Rovinari, cu privire la faptul că în jurul orei 05:30, în incinta localului a avut loc un conflict spontan între un tânăr de 24 ani, din localitate şi un grup de persoane din Târgu-Jiu, în urma căruia i-au fost distruse mai multe bunuri. „Urmare a cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că între trei bărbaţi din Târgu-Jiu şi un tânăr de 24 ani, din Rovinari, a avut loc o încăierare pe fondul consumului de alcool. În acel moment, în local se mai afla doar barmanul de serviciu care a asistat la încăierarea dintre cele patru persoane. În timpul scandalului, persoanele implicate au distrus mai multe bunuri din mobilier, pahare şi scrumiere.  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi încăierare.  Continuând investigaţiile, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Gorj, au fost depistaţi C.I.D. de 42 ani şi un alt tânăr de 25 ani, din Rovinari, M.I., stabilindu-se că şi acesta din urmă ar fi participat la încăierare. Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Gorj, iar la data de 03.01.2013 au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.  Instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile pe numele celor doi suspecţi reţinuţi, Călina Ionel Doru şi Mocanu Ion Ilie.
Mandate de arestare preventivă, în lipsă, pentru 30 de zile, au mai fost emise şi pe numele altor suspecţi cu vârste cuprinse între 22 şi 48 de ani, toţi din Târgu-Jiu, care se sustrag urmăririi penale: Călina Adrian Stelian, Chiriac Gheorghe Robert şi Manţa Florin Radu. Cercetările continuă pentru prinderea suspecţilor şi punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă, cei trei fiind daţi în urmărire la nivel naţional.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here