Scandal în Meteor pentru o minoră „răpită”

185

Zi înfierbântată sâmbătă între două familii de rromi din Târgu-Jiu după ce una dintre ele i-a făcut celeilalte o „vizită” cu niște bolovani aruncați în curte. Cele două familii, Istratie și Stănescu, stau în zona fostului bulibaşă Cianghiri şi ar fi trebuit să se încuscrească, dar neînţelegerile pornite de la bani au fost la un pas de a degenera într-un conflict violent.

Tatăl unei fete de 15 ani, Radu Istratie, spune că fiica sa a fost răpită încă de săptămâna trecută de băiatul lui Valentin Stănescu, în condiţiile în care cei doi ar fi urmat să se logodească. Părinţii nu s-au înţeles la bani şi de aici tot tărăboiul. „Mi-a cerut 58 de galbeni, cam un miliard şi jumătate în lei vechi, ca să-i dau fata după băiatul lui. Mi-a zis că dacă nu-i dau banii ori îmi omoară pe cineva din familie ori îmi răpeşte fata. Acum eu pot doar să spun că fata mea lipseşte de trei zile de acasă şi nu mai ştiu nimic de ea”, a declarat bărbatul.
De partea cealaltă, Valentin Stănescu nici n-a vrut să audă de acuzaţiile privitoare la bani, răpire sau ce-i mai zicea cuscrul său. De fapt, acesta spune că nici nu o vrea pe minora de 15 ani nora sa. „Nu-mi dau eu băiatul după ea că ei nu sunt rasă de-a noastră, sunt alt neam de ţigani. Păi dacă eu i-am cerut bani cum vine asta că el a venit şi a dat cu bolovanii la noi în maşină. Ai lui din familie au săbii şi pistoale, noi suntem paşnici şi nu vrem să ne înrudim cu ei. Ei nu lasă nici copiii să se distreze, să meargă prin discoteci, prin baruri, să vadă şi ei lumea, şi de asta nu am reuşit să ne înţelegem. N-am nicio legătură cu ce zice el că i-a dispărut fata. Ea o fi plecat în lume cu al meu, e treaba lor, eu nu mă bag”, a spus Stănescu. Mai mulţi poliţişti şi jandarmi au fost trimişi în zonă pentru a preveni un eventual conflict între cele două familii, oamenii legii împărţind amenzi şi de-o parte şi de cealaltă pentru aducere de injurii, amenda dată pentru fiecare fiind de 1000 de lei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here