Scandal cu 112 în Primăria Săcelu! – Candidatul USL la fotoliul de primar, agresat de candidatul UNPR

221

Picture 071Doi dintre candidaţii care se vor confrunta în iunie la scrutinul local, pentru funcţia de primar al localităţii, Ion Voica şi Florin Jurebie, s-au cadonat reciproc, luni, cu puţin timp înainte de debutul campaniei electorale, cu câte o plângere penală. Asta, după ce ambii s-au luat la harţă în incinta instituţiei publice, pe care primarul Voica, candidat UNPR, o consideră drept “casa sa”. Voica este acuzat astfel de liberalului Florin Jurebie, candidat USL pentru Primăria Săcelu, că l-a înjurat şi i-a rupt cămaşa de pe el, în intenţia edilului local de a-l face să părăsească instituţia publică şi biroul său. Voica şi-a luat însă şi o măsură de precauţie, a sunat la 112 semnalând că el este victima unei agresiuni în incinta instituţiei publice, Jurebie făcând însă la fel.

Candidatul UNPR şi cel al USL la Primăria Săcelu au cerut ambii sprijinul Poliţiei Novaci pentru a-şi face reciproc plângeri şi pentru a da şi declaraţii. Totul s-a întâmplat luni în jurul orei 15.00, după ce Florin Jurebie i s-a adresat primarului Voica, în incinta primăriei, solicitându-i primarului să îi restituie nişte bilete la spectacol, pe care afaceristul i le lăsase, în urmă cu o lună, spre aprobare. Jurebie declară că primarul a părut iniţial dornic să se conformeze solicitării sale, a chemat chiar o salariată în biroul său dar, în loc să îi solicite să îl sprijine pe solicitant i-a spus să nu ofere, niciodată din primărie, vreun document cerut de contracandidatul său. Jurebie a ripostat, mai ales că primarul i-ar fi spus ironic că el nu va fi niciodată primar al comunei şi ar fi încercat să îl scoată afară şi din biroul primarului şi din primărie.

Rupe-o dă-o dracu’!

“Pentru activitatea pe care o desfăşor eu eliberez bilete pentru clienţi. Cum acestea mi s-au terminat, am comandat altele la tipografie şi le-am dus apoi la primărie să mi se aprobe. De o lună însă acestea nu mi-au fost restituite. În concluzie m-am adresat Primăriei Săcelu luni, pentru a intra în posesia biletelor. Primarul i-a impus însă unei salariate să nu îmi dea nimic şi mai mult să nu îmi mai elibereze nici un fel de act din primărie, niciodată. Degeaba am spus eu că sunt cetăţean şi am drepturi că primarul m-a împins, m-a înjurat şi a încercat să mă scoată din biroul lui şi din primărie. Mi-a rupt şi cămaşa de pe mine”, a explicat, miercuri, Jurebie. “M-a tot împins, a tras de mine să plec, să plec din primărie. În final a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112 spunând că eu eram în biroul lui şi l-am agresat”, completează candidatul USL care a repetat gestul lui Voica şi a sunat şi el la 112 raportând încăpăţânarea şi comportamentul primarului din Săcelu.

Aloo Poliţia…

La scurt timp, la faţa locului, adică în primăria şi în biroul pe care Voica îl consideră “casa sa” şi-au făcut apariţia poliţiştii de la Novaci. Au înregistrat plângerile ambilor şi declaraţiile acestora. “Eu i-am făcut plângere pentru injurii, insultă şi am subliniat agresiunea de care a dat dovadă în altercaţia cu mine”, explică Jurebie. Voica însă abia silabiseşte câte ceva despre incidentul din Primăria Săcelu. “Jurebie nu poate intra când şi cum vrea în biroul meu ca la mama lui acasă. Şi apoi biroul este casa mea. El a venit în casa mea”, a explicat primarul dând dovadă de un ascuţit simţ de proprietate asupra biroului pe care îl ocupă de 4 ani în instituţia publică. “Eu nu m-am bătut şi certat cu nimeni. Nu i-am rupt cămaşa nimănui, glumiţi”, a completat apoi edilul local, tratând incidentul ca pe unul obişnuit. De altfel rivalitatea şi loviturile la adresa lui Jurebie sunt într-adevăr un lucru banal pentru progresistul de Forţa Dreaptă, Ion Voica, cel care i-a mai învineţit o dată ochii contracandidatului său. Pe parcurs, călăul şi victima s-au împăcat, De data aceasta însă la “bubele” pe care Voica le are, cu condamnarea pentru accidentul mortal provocat şi cu belele cu Jurebie, primarul poate spune însă că şi-o face, în continuare, cu mâna lui.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here