Scad temperaturile şi se instalează ploile

187

După o perioadă caniculară destul de îndelungată, ploile îşi fac simţită prezenţa. Meteorologii au emis informări de averse şi intensificări ale vântului. Şi temperaturile vor scădea destul de mult. Medicii vin cu recomandări pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Vara se apropie de sfârşit, iar fenomenele meteorologice dau semnale de instalare a toamnei. Meteorologii au emis chiar o informare valabilă până pe 18 august, ora 23.00, timp în care instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată ţara. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea şi aspect de vijelie, în noaptea de duminică spre luni, 16/17 august, în Banat şi Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în 24 de ore se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, 35…40 l/mp. Vor fi şi căderi de grindină.
Medicii recomandă adaptarea vestimentaţiei la noile condiţii atmosferice, pentru a evita îmbolnăvirea. Schimbarea bruscă a vremii afectează organismul, cu atât mai mult cu cât trecerea de la caniculă şi secetă la ploi intense şi temperaturi scăzute se face destul de rapid. Aceste modificări sunt resimţite în mod special de bătrâni şi de bolnavii cronici.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here