Satul Câmpofeni, curăţat cu ajutorul a 15 voluntari

199

Pe data de 14 august 2012, pe raza satului Câmpofeni, comuna Arcani, s-a desfăşurat ediţia a III-a a acţiunii de ecologizare a străzilor şi a râului Jaleş. Iniţiatorul acestei acţiuni este Ionuţ-Laurenţiu Petku, elev în ultimul an la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”, profil „Protecţia Mediului”, din municipiul Târgu-Jiu. Acesta doreşte să îndemne şi alţi oameni să participe la acest fel de acţiuni pentru a trăi într-un mediu mai curat.

La această acţiune de ecologizare au participat 15 localnici din sat, care au adunat gunoaiele de pe marginea şoselei şi de pe aleea care duce la şcoala primară şi la Biserica Sfântul Nicolae din Câmpofeni. Voluntarii au adunat 12 saci de gunoi. Odată încheiată acţiunea, deşeurile au fost transportate la groapa ecologică din municipiul Târgu-Jiu de către reprezentanţii primăriei. Continuarea acestei acţiuni va avea loc pe data de 26 august 2012, când se va ecologiza şi râul Jaleş de pe raza satului Câmpofeni.

Iniţiativă lăudabilă
Localnicii comunei Arcani sunt încântaţi de iniţiativa tânărului care nu este la prima acţiune de acest gen. Laurenţiu ne aminteşte că anul trecut, respectiv în 2011, din râu s-au scos peste 100 de saci de gunoi, dar această curăţare a fost pe jumătatea râului.“După ce am făcut o vizită pe marginea râului am văzut că s-au adunat foarte multe sticle dar şi animale moarte. Cu această ocazie vreau să fac un mic anunţ către toţi cititorii ziarului „Gorjeanul” dar şi către toţi locuitorii judeţului Gorj spunându-le să ni se alăture acestei acţiuni. Haideţi să realizăm acest lucru pentru a trăi într-un mediu mai curat. Pentru că dacă nu păstrăm curăţenia pe râuri, în natură se pot întâmpla lucruri rele. Toate vieţuitoarele din mediul acvatic vor muri iar noi oamenii ne vom îmbolnăvi de diferite boli. Haideţi cu toţii să nu mai aruncăm gunoaiele la întâmplare, sunt foarte multe locuri anume de pus gunoiul. Cu această ocazie vreau să îi mulţumesc şi profesoarei mele de Protecţie a Mediului, Raluca Maricoiu de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu-Jiu”, a declarat Ionuţ-Laurenţiu Petku. Tânărul Laurenţiu va continua să organizeze astfel de acţiuni de ecologizare, şi speră să adune mai mulţi tineri şi oameni doritori pentru a putea continua.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here