Sate din Roșia de Amaradia, în beznă de 6 zile! Dezastru pe drumurile din localitate, dezastruoasă este și activitatea de deszăpezire

453

Mai este o zi și se face săptămâna, de când mai toată comuna Roșia de Amaradia nu are energie electrică. Noroc că majoritatea gospodăriilor din comună au încă sobe pe lemne și nu centrale pe curent, deoarece oamenii ar fi înghețat în locuințe. Chiar și așa, localnicii se plâng de situația intolerabilă, ajungând ca în Evul Mediu. Drumurile sunt și ele aproape impracticabile, lucru reclamat de însăși primarul localității, Cotojman deținând la primărie un singur utilaj pentru deszăpezire.

Primarul este cel care a anunțat că mai are puțin și declară stare de calamitate, și primăria fiind afectată de lipsa energiei electrice. Potrivit primarului liberal, în localitatea pe care o conduce, niciodată nu a mai fost o astfel de situație.
”Roșia de Amaradia este cea mai afectată localitate. Încercăm să facem față situației. Avem trei sate fără curent de trei zile.
Suntem într-o situație critică! Am epuizat și apa din bazinul de înmagazinare, am rămas și fără apă la pompe.
De când sunt primar niciodată nu am văzut așa ceva. Cei de la drumuri județene nu și-au făcut datoria când trebuia, nu am cuvinte să spun ce injurii au avut cetățenii la adresa celor care s-au ocupat de deszăpezire.
Este o situație ca nicicând. Suntem ultima localitate alimentată, la graniță cu Vâlcea, dar nu e normal ca și cei de la Electrica să nu intervină. Oamenii au încălzire centralizată și dorm în frig.
Mă gândesc să declar stare de urgență la Roșia de Amaradia, dacă nu se rezolvă lucrurile”, a făcut public primarul Liviu Cotojman.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here