Şase tineri din Gorj, prinşi cu produse cu efecte psihoactive

282

Şase tineri din Gorj, doi din Rovinari, trei din Târgu-Jiu şi unul din Turcineşti, sunt cercetaţi după ce au fost prinşi cu produse cu efecte psihoactive.

Miercuri după-amiază, în jurul orelor 14.00, un echipaj de jandarmi din cadrul Grupei Supraveghere Ordine Publică Rovinari, pe timpul executării unei misiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale pe raza localităţii Rovinari, a observat în apropierea Casei de Cultură, doi tineri care atunci când au observat echipajul, au avut un comportament suspect, aruncând o ţigară confecţionată artizanal şi îndepărtându-se. Jandarmii i-au luat la întrebări şi au găsit asupra lor mai multe pliculeţe cu substanţe psihoactive.

jandarmi“Au fost identificaţi O.R.D., de 18 ani şi B.C.V., de 17 ani, ambii domiciliaţi în oraşul Rovinari, care aveau asupra lor un număr de 14 pliculeţe ce conţineau o substanţă vegetală uscată de culoare alb-verzuie cu miros înţepător. Unul dintre tineri a menţionat că a cumpărat de la altă persoană pliculeţele pentru a comercializa conţinutul acestora, ulterior prin confecţionarea unor ţigări artizanale în foiţe”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. Celor doi adolescenţi le-au fost întocmite actele de sesizare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinerea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”. Tot miercuri, în jurul orelor 17.15, un alt echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Mobil a depistat alţi patru tineri care, de asemenea, aveau asupra lor produse cu efecte psihoactive.

jandarmi (2)“Au fost depistaţi pe raza municipiului Târgu-Jiu numiţii C.V., de 25 ani, C.A.D., de 22 ani, M.C., de 17 ani, domiciliaţi în municipiul Târgu-Jiu şi C.F., de 20 ani, domiciliat în comuna Turcineşti, care aveau asupra lor mai multe ţigări confecţionate manual din foiţă semi-transparentă cu filtru de carton, ce conţineau material vegetal uscat cu miros înţepător, filtru de carton şi un pachet de foiţe pentru confecţionarea manuală a ţigărilor. Jandarmii gorjeni le-au întocmit şi acestor tineri actele de sesizare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «deţinerea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive», faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 194/2011 Republicată”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here