Şase străzi din Târgu-Jiu, reabilitate în totalitate

134

lansare proiectPrimăria Municipiului Târgu-Jiu a declarat ieri deschis proiectul „Modernizare străzi în municipiul Târgu-Jiu”, etapa a II-a, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa 1, Domeniul Major de Intervenţie 1.1.

Pentru atribuirea contractului, Primăria Târgu-Jiu a organizat licitaţie, iar contractul a fost atribuit firmei SC SCT SA Bucureşti. Constructorul urmează să modernizeze şase străzi din Târgu-Jiu, valoarea contractului fiind de 135 de miliarde de lei vechi. „Prin acest program vom moderniza străzi importante din municipiu şi anume străzile Preajba Mare, Aviatorilor – Ciocârlău, strada Bârseşti, strada Slobozia, strada Mărgăritarului şi strada Ana Ipătescu. Sunt şase străzi asupra cărora se vor executa lucrări de modernizare pe carosabil, asfaltare 100%, se vor moderniza şanţurile, podeţele, şi chiar se vor executa şi trotuare în anumite zone”, a declarat Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu-Jiu. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, spune că în ultimii ani, pentru ca municipiul să se dezvolte au fost atrase fonduri de 3.500 miliarde ROL, bani extrabugetari. „Dacă în prima etapă de modernizare a străzilor s-a atacat drumul de rocadă, pe o distanţă de 13 kilometri, prin proaspătul proiect deschis se vor reabilita alţi 17 kilometri. La acest proiect, contribuţia Primăriei a fost de 2%”, a precizat Ionescu.

Lucrările încep luni

Durata contractului este de 24 de luni, iar constructorul spune că în proiect vor fi angrenaţi circa 60 de muncitori. „Societatea noastră a luat fiinţă acum 75 de ani. Personalul societăţii este constituit din circa 500 de oameni, iar pentru modernizarea străzilor de la Târgu-Jiu vor fi implicaţi 50-60 de persoane. Dacă lucrurile merg bine, poate vom termina lucrările mai devreme decât perioada de 24 de luni. Lucrările propriu-zise vor începe de luni, iar pe cele şase străzi se vor turna trei straturi de asfalt şi se vor folosi aproximativ 34.000 de tone de materiale”, a declarat Julien Popa, directorul general al firmei constructoare. Potrivit primarului Cârciumaru, primele străzi la care vor fi începute lucrările sunt Preajba Mare şi Sloobozia, străzi importante, deosebit de circulate.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here