Şase sancţiuni din partea DADR Gorj

420
Brutarie1Pe tot parcursul săptămânii trecute, inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, au efectuat o serie de controale la nişte firme din judeţul nostru. Astfel, un inspector al Gărzii Financiare Gorj a amendat o brutărie din comuna Fărcăşeşti cu suma de 6.000 RON, şi, tot de la aceasta, a confiscat 1.575 kg de făină fără documente de provenienţă în valoare de peste 2.000 RON.

O altă brutărie, însă, de această dată, din Bălăneşti a fost sancţionată cu 800 RON, iar o alta din Plopşoru cu 2.000 RON. De asemenea, tot pe filiera cerealieră, 181 de mijloace de transport au fost supuse controalelor, aplicându-se o singură amendă contravenţională de 6.000 RON, precum şi confiscarea a 200 kg de drojdie de panificaţie.

Şi 10 persoane care comercializează legume şi fructe, dintre care cinci fizice, au fost controlate în perioada 17-21 august a.c. Inspectorii au dat două avertismente, dar şi trei amenzi contravenţionale ce se ridică la valoarea de 4.000 RON. Principalele nereguli constatate se refereau la neetichetarea produselor, comercializarea unor cantităţi mai mari decât cele înscrise în documente, precum şi neînregistrarea vânzărilor în casa de marcat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here