Șase pretendenți pentru Direcția Publică Motru!

923

În cursa proiectelor de management pentru șefia Direcției Publice Motru s-au înscris, în ultimele zile, șase persoane de o mai mare sau mai mică notorietate publică în localitate. Primul, care și-a depus documentele cerute de structura aflată în subordinea Consiliului Local Motru, a fost Tudor Dobrică, fostul viceprimar al municipiului, cotat cu cele mai mari șanse, în timp ce ultimul a fost Marian Urucu, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție, reabilitat între timp de instanță și viitor disponibilizat în minerit.

În ordinea numerelor de pe tricou, adică a înscrierii în competiția pentru postul deținut până în vară de către actualul viceprimar Cosmin Morega, s-a înscris Tudor Dobrică, Tibi Neagu și Ion Anghelescu. Primul este cunoscut în localitate, Dobrică fiind viceprimar al municipiului în ultimii 12 ani, acesta având în responsabilitate tocmai serviciile prestate de această societate, al doilea este inginer la UATAA, mutat cu serviciul dintr-o parte în alta de fosta conducere a localității, o persoană fără merite deosebite a cărei activitate este total necunoscută pentru localnicii urbei, în timp ce al treilea este un ilustru pensionar, lăsat de primarul orașului, în mod uimitor, să conducă direcția, deși este membru PSD.
Al patrulea înscris în competiție pentru preluarea frâielor Direcției Publice Motru este Arjoca Marian de profesie arhitect, cunoscut pentru dirigențiile de șantier făcute, în timp ce pe locul cinci la depunerea dosarului se află Aurel Slapciu, afacerist local, interesat acum, deși nu părea, de o slujbă la stat. Slapciu a fost singurul care a declarat public faptul că este convins că nu are șanse să fie selectat în baza dosarului depus. Slapciu a explicat că nu are încredere în comisie, deoarece aceasta este formată din membri PSD, PSRo și ALDE.
Cireașa de pe tort al concursului este însă Relu Urucu, angajat al Carierei Roșiuța, viitor disponibilizat în câteva luni, acesta îndeplinind condițiile de pensionare, și fost condamnat cu suspendare într-un dosar al strămutaților de lux. Urucu și-a încercat de altfel norocul și la alegerile locale, din postura de fost pesedist, dar a obținut în vară doar o mână de voturi. Acum Urucu vrea o retragere “la pensie” în funcția de manager la stat, șansele acestuia fiind ca și inexistente.
Comisia de concurs va stabili abia săptămâna viitoare proiectul câștigător și evident noul director al Direcției Publice Motru.
A.Stoica

3 COMENTARII

  1. Inainte de 1989 nu existau studenti care nu stiau sa scrie. Acum sunt destui. Garantat.
    Drama, insa, nu consta in conflictul dintre generatii, ci intre conflictul dintre mediocritati-varstnici+tineri si oameni pregatiti-varstnici +tineri. Tragedia este ca primii, totdeauna destui, „totdeuna la datorie”, gata de orice compromis pentru a accede la putere, INLATURA pe acei tineri performanti care sunt indreptatiti sa conduca destinele Romaniei. Alta drama este ca in numele acestora vorbeste asa zisa „generatie tanara”, dar MEDIOCRA.

  2. Mai lasati dracu gandirea asta comunista ca au facut scoala inainte de 89 si ca erau 4 facultati.Pai au facut scoala de banditi si de hoti ca daca te uiti toti au condamnari .Cate facultati avea Ceausescu?Nu conteaza cand ai facut scoala sau ce acum nu mai invata nimeni?Nene tu faci parte din aia care au iesit la Bucuresti in strada pt PSD.Cand o sa moara astia moare si Romania ca nu mai sunt cu facultati facute inainte de 89.Ce a facut Urucu sau Anghelescu pt Motru…nimic. Lasa ti fratilor tineretul ca voi astia cu facultati facute inainte de 89 ati distrus tot.

  3. Consider ca acest articol nu este obiectiv. Este comnandat. Personal cunosc pe toti cei sase candidati. Doresc sa comentez doar afirmatile referitoare la Ion Anghelescu si Marian Urucu. Cu toate ca nu am o simpatie sau antipatie pentru unul sau celalalt, amintesc ca „ilustru pensionar” si cel care a obtinut o „mana de voturi”, dupa expresiile din articol au terminat scoliile inalte atunci cand scoala era scoala si cand calitatea de student iti oferea valoare si respect. Acum „generatia lui peste”, care in majoritatea sa a terminat studiile inalte la facultatile de la „colt de strada” emite judecati de valoare. Sa va dau doar un exempli: inainte de 1989 erau in toata tara 3-4 facultati de drept. Acum, numai in Tg. Jiu, sunt PATRU. Fara alte discutii. Pericolul Romaniei consta in conjuratia mediocrilor, totdeauna destui, „totdeuna la datorie”, gata de orice compromis pentru a accede la putere. Nota bene: mediocrii nu au simtamantul destinului. Cred ca si-l pot „aranja”. In final urez succes tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here