Şase persoane au solicitat sprijinul salvamontiştilor

361

Încă un sfârşit de săptămână aglomerat în staţiunea montană Rânca. Iubitorii muntelui şi ai sporturilor de iarnă au profitat de vremea frumoasă şi de zăpada de pe pârtii. Din păcate, şase persoane s-au ales cu plăgi şi întinderi, solicitând sprijinul salvamontiştilor; unul dintre accidentaţi a fost trimis la o unitate medicală. Victima a ajuns la Spitalul Orăşenesc Novaci, unde a primit îngrijiri medicale, după care a plecat din nou la schi.

Iarna dă semne de retragere, iar stratul de zăpadă de la munte se topeşte din ce în ce mai mult. Tocmai de aceea, împătimiţii sporturilor de iarnă au luat cu asalt staţiunea Rânca şi în acest week-end. Cum era de aşteptat, pe pârtie au avut loc şi evenimente mai puţin plăcute, şase turişti solicitând sprijinul salvamontiştilor. „În acest sfârşit de săptămână au fost din nou foarte multe persoane la Rânca. Am avut şase solicitări, un singur caz a fost redirecţionat spre spital pentru un control suplimentar. Nu au fost accidente grave, ci plăgi şi întinderi”, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Rănitul s-a întors la schi
Persoana accidentată pe pârtie, care a fost trimisă la spital, a ajuns la unitatea sanitară din Novaci. Aici a primit îngriji specifice, după care a ales să revină la schi. „Pacientul care a ajuns la noi din staţiunea Rânca este un bărbat domiciliat în Craiova. A primit îngrijiri de la medicii noştri şi, pentru că nu avea nimic grav, s-a întors la munte”, a confirmat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
Zăpada de la Rânca este din ce în ce mai afectată de căldură. În următoarea perioadă nu sunt anunţate ninsori, astfel că nu se ştie cât timp vor mai fi practicabile pârtiile din staţiunea montană gorjeană.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here