Şase morţi în Polonia şi unul în Cehia, din cauza furtunilor violente

562
furtuniŞase persoane au murit şi 34 au fost grav rănite în urma furtunilor violente care s-au abătut asupra unor regiuni ale Poloniei, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, în timp ce copacii doborâţi în Cehia au provocat moartea unei femei. „Trei persoane au murit în Silezia de Jos, în sud-vestul ţării, una în regiunea Poznan (vest) şi două în regiunea Lodz (centru) a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor polonezi Pawel Fratczak, în timp ce 34 de persoane au fost grav rănite”. Majoritatea persoanelor au murit din cauza căderilor de arbori rupţi sau dezrădăcinaţi de vânturile puternice, a declarat purtătorul de cuvânt. Potrivit acestuia, furtunile au rănit uşor alte câteva persoane. Traficul rutier a fost întrerupt pe zeci de şosele locale şi naţionale, precum şi pe anumite porţiuni de cale ferată. Zeci de localităţi, precum şi unele cartiere din două mari oraşe, Wroclaw în sud-est şi Lodz în centru, au rămas fără curent electric ca urmare a rafalelor violente de vânt, a căror viteză atingea pe moment 100 de kilometri pe oră.

Sute de pivniţe au fost inundate şi sute de acoperişuri au fost smulse.
La Krotoszyn în vestul ţării, furtuna a provocat rănirea a 17 persoane, dintre care şase sunt în stare gravă, fiind electrocutate de o linie de înaltă tensiune care s-a prăbuşit peste ele, a adăugat Fratczak.
Potrivit purtătorului de cuvânt, pompierii au intervenit de peste 2.000 de ori în regiunile afectate de furtuni, potrivit bilanţului realizat la miezul nopţii (02.00, ora României).
Furtuna a afectat şi capitala ţării, Varşovia, provocând căderea mai multor arbori.
În Cehia, o femeie şi-a pierdut viaţa şi mai multe persoane au fost rănite, în principal din cauza căderilor de arbori provocate de o furtună care s-a dezlănţuit joi seara, a relatat agenţia CTK.
Femeia, în vârstă de 75 de ani, a murit într-un parc din oraşul Hradek nad Nisou (nord), victimă a prăbuşirii crengilor unui copac, în timp ce un bărbat şi un copil au fost grav răniţi în aceeaşi regiune, ca urmare a prăbuşirii unor copaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here