Şase gorjeni, reţinuţi pentru furt

259

suspecti furt locuintaŞase tineri din Scoarţa au fost reţinuţi marţi de oamenii legii, fiind cercetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat. Aceştia au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.

Cei şase tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani au fost reţinuţi marţi de către poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliile acestora, au fost găsite mai multe bunuri furate. Se pare că tinerii sunt autorii mai multor furturi înregistrate pe raza de competenţă a Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti. “În urma activităţilor de cercetare şi investigaţiilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti, pentru soluţionarea cauzelor de furt înregistrate pe raza de competenţă, au fost identificaţi L.V., de 27 ani, L.M.O., de 23 ani, L.C.C., de 28 ani, N.C., de 19 ani, L.I., de 27 ani şi N.A.A., de 21 ani, toţi din comuna Scoarţa, suspectaţi că au comis mai multe infracţiuni de furt din suspecti furt locuinta (4)locuinţă. Până la această dată, urmare a probatoriului administrat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, s-a stabilit că suspecţii, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, respectiv 29 spre 30 ianuarie, au pătruns în două imobile din comuna Scoarţa, aparţinând părţilor vătămate R.M. şi Z.G., iar de aici au sustras bunuri în valoare de aproximativ 4.000 de lei, respectiv: ţevi metalice pe care le-au dislocat dintr-un gard, polizoare pendulare, maşini de şlefuit, aparat de sudură, calorifere, o sobă metalică etc., pe care le-au depozitat la domiciliu”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Percheziţii la domiciliul suspecţilor

Marţi după-amiază, în baza autorizaţiilor de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Gorj şi specialişti criminalişti din cadrul I.P.J. Gorj, au descins la locuinţele suspecţilor. Aici au fost găsite o parte din bunurile sustrase din imobilele aparţinând celor două părţi vătămate, respectiv polizoare pendulare, maşini de şlefuit, aparat de sudură, dar şi alte bunuri susceptibile a proveni din infracţiuni. De asemenea, pe parcursul percheziţiei a fost identificată şi ridicată o cantitate de 3 mc de cherestea, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată de către suspecţi. Întreaga cantitate de cherestea, evaluată la suma de 3.000 de lei, a fost indisponibilizată şi lăsată în custodia Ocolului Silvic Târgu-Cărbuneşti. Pe parcursul suspecti furt locuinta (8)anchetei, poliţiştii au mai identificat la un centru de colectare a deşeurilor feroase, ţevile, caloriferele şi soba metalică, acestea fiind valorificate de către suspecţi imediat după comiterea faptei. Bunurile identificate pe parcursul cercetărilor, au fost restituite părţilor vătămate. În baza probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele celor şase suspecţi, ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare preventivă al I.P.J. Gorj. Cei şase suspecţi au fost prezentaţi ieri cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, existând indicii temeinice că aceştia au săvârşit şi alte fapte de furt pe raza de competenţă a Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here